Friese Boys 1 – Opende 1 zaterdag 9-10-2021

FRIESE BOYS VERLIEST THUISWEDSTRIJD TEGEN OPENDE

KOLLUMERZWAAG – Friese Boys speelde zaterdag de thuiswedstrijd tegen Opende. Het is de equipe van trainer Martin Brandsma niet gelukt deze wedstrijd te winnen. Opende won met 1-4.

Al na vijf minuten was het raak voor de gasten; een aanval over links werd afgerond door Jarno Westerhof, 0-1. Aan de overkant nam Pier Kempenaar een voorzet van Erik Hilboezen ineens op de slof maar de bal ging voorlangs het gastendoel. Na bijna twintig minuten werd het 0-2. Een van de lat terugkomende bal werd ingekopt door Daan Vlastuin, 0-2. Niet veel later was Vlastuin opnieuw gevaarlijk maar nu ging zijn inzet naast. Namens Friese Boys schoot Luutzen Postma in de handen van Opende-doelman Joep van de Haar. Een voorzet van Matthias Scholtus werd door Elwin de Jong over geschoten. Tien minuten voor de pauze verhoogde Opende de score. Een voorzet van Siemon Kuperus werd ingeschoten door Jarno Westerhof, 0-3. Corwin Westerhof kreeg vlak voor rust de kans op 0-4 maar zijn inzet ging over het Friese Boys-doel.

In de tweede helft tikte doelman Van de Haar een schot van invaller Nick de Graaf tot corner. Doelman Jelmer Boorsma verwerkte op zijn beurt een inzet van Corwin Westerhof tot hoekschop. Elwin de Jong was dicht bij 1-3 maar hij schoot van dichtbij naast. Het werd 1-3 door een goal van Nick de Graaf die was aangespeeld door Matthias Scholtus. Namens Opende verscheen Daan Vlastuin alleen voor het doel maar doelman Boorsma bracht redding. Jelmer Brinkman was dichtbij 2-3 maar zijn inzet in de korte hoek werd gestopt door doelman Van de Haar. In de slotseconden werd het nog 1-4 door een doelpunt van Jelmer Bloem die zijn eigen doelman passeerde.

Verslag: Bokke Dijkstra

Foto’s: Sake Beerstra

Hoofdsponsor
Mient Mulder
  • Barkmeijer
  • Boorsma van der Sluis
  • Muta Sport
Wijzigingen en afgelastingen
  • Onder het kopje programma staan de wedstrijden van de maanden november tot 1 januari 2024
  • Spelregels alle categorieën zijn te vinden onder kopje Programma.
Webshop
Webshop Friese Boys