Friese Boys JO11 kampioen dd 22 maart 2023

Friese Boys JO11 kampioen na bloedstollende wedstrijd

De jongens en meiden van Friese Boys JO11 hebben het kampioenschap binnen gesleept na een bloedstollende wedstrijd tegen de nummer 2 op de ranglijst VCR. Dat de belangen groot waren bleek wel uit het feit dat de spelers de benen vol spanning hadden en niet hun normale spelniveau speelden. Maar qua strijdlust haalde een ieder een dikke voldoende.

Na een rommelige beginfase was het Pieter die met een geweldige uithaal zorgde voor de eerste goal. Tot dan toe waren er weinig kansen geweest voor VCR. Toch scoorde VCR nog in de eerste helft en deze tegengoals sloeg in als een bom. Door goed verdedigend werk van het verdedigingstrio Jens-Niels-Jorrit, met daarvoor verdedigende middenvelder Eline, bleef de schade beperkt. Friese Boys pakte de draad weer op ging eindelijk wat druk op de achterhoede zetten wat door goed storend werk van Youri en Ruben resulteerde in een eigen goal en zo gingen de Boys met een 2-1 voorsprong de rust in.

Friese Boys kon zich opmaken voor een zware 2de helft. Wind tegen en een tegenstander die vrijuit kon aanvallen en geen genoeg had aan een nederlaag of gelijkspel. Door goed werk van keeper Fedde en twee goede ingrepen van Iris en Wilmar kon de voorsprong lange tijd worden behouden. Toch viel halverwege de 2de helft de gelijkmaker (2-2), werd het ‘billenknijpen’ en ontpopte deze wedstrijd zich tot een ware thriller. Nog een tegengoal zou immers betekenen dat het kampioenschap zou worden verspeeld op de laatste speeldag.

Met een aantal goede acties aan de zijkant wist Annet de tegenstander bezig te houden en ook Dienke verstoorde regelmatig de opbouw van VCR. Toen Jesse als verse kracht binnen de lijnen werd gebracht kwam er meer energie in het hele team en met ondersteuning van de vele supporters was het wachten op een nieuwe voorsprong. Na een aantal goede kansen was het uiteindelijk wederom Pieter die scoorde en aan alle illusies van VCR een einde maakte.

Een orkaan van geluid, van zowel supporters als spelers, ging over het eigen sportpark ‘De Saedkampe’ en kort hierna werd er afgefloten en barstte het feest los. Vuurwerk, fotoflitsen en het gejuich waren het begin van nog veel meer feestelijkheden. Medailles en patat van de supportersvereniging en dan natuurlijk de rondrit door het dorp op de gereedstaande auto van Gerrit van der Wal die bij terugkomst nog een traktatie had voor het team.

Foto’s: Sake Beerstra