Friese Boys JO17-1 wint overtuigend van Kollum JO17-2

KOLLUM – Op zaterdag 12 juni werd in Kollum de tweede wedstrijd gespeeld voor de Regio Cup van de KNVB. In deze wedstrijd stonden Kollum JO17-2 en Friese Boys JO17-1 tegenover elkaar.

In de eerste wedstrijd voor de Regio Cup had Kollum JO17-2 al puntenverlies geleden tegen VV Opende JO17-2, terwijl Friese Boys JO17-1 wel drie punten had gepakt tegen de JO17-2 van Buitenpost. Op papier was er voor Friese Boys JO17-1 dus ook vandaag weer kans op een driepunter. Dit was ook in het veld terug te zien, want na een kleine twintig minuten stond de ploeg uit Kollumerzwaag al met 0-4 voor.

Na een sterke twintig minuten van de kant van Friese Boys, was het Kollum die de rug rechtte en het betere van het spel had gedurende een lange periode in de eerste helft. Dit hield Friese Boys echter niet van het scoren af en zo gingen beide ploegen de rust in met een stand van 0-7 op het scorebord. Na de rust bleef Friese Boys dominant en creëerde nog genoeg kansen waardoor er ook in de tweede helft nog genoeg goals werden gemaakt.

De eindstand werd uiteindelijk bepaald op 0-11. De doelpuntenmakers aan de kant van Friese Boys waren Sieds Bijker (3), Rowan Damsma (2), Milan Top (2), Ilian Egeh (2) en Nick de Graaf (2).