Friese Boys JO17 speelt beslissende wedstrijd in poulefase

Op 12 september was het in Opende tijd voor de beslissende wedstrijd in de bekerpoule voor Friese Boys JO17. Niet alleen Friese Boys JO17-1 maar ook Opende JO17-2 had beide wedstrijden gewonnen. Deze wedstrijd moest dus bepalen welke ploeg doorging in de beker.

De volgende 11 spelers stonden aan de aftrap: Klaas Pieter, Sietse Pel, Jens, Oane, Marnick, Sietse de Boer, Sytze, Milan, Sieds, Jarno en Rowan. Op de bank zat Daniel. Blesseert waren Roan en Siem, daarnaast was Jan ziek.

Het werd kort na de aftrap al duidelijk dat de tegenstander van vandaag meer tegenstand zou bieden dan de twee voorgaande tegenstanders. Het spel speelde zich de eerste helft vooral op het middenveld af en zorgde ervoor dat het voor beide ploegen lastig was om kansen te creƫren. Toch lukte het Friese Boys om in die eerste helft een doelpunt te maken. Sieds won een vrije trap op ongeveer 30 meter van de goal en nam deze zelf. Het schot zorgde voor wat problemen bij de keeper, waardoor Sytze de rebound kon benutten: 0-1. Aan de andere kant van het veld waren er ook grote kansen voor de tegenpartij. Klaas Pieter hield zijn doel echter schoon en zorgde ervoor dat we met 0-1 konden rusten.

Na rust werd het spel in ieder geval van de kant van Friese Boys stukken beter. Niet lang na rust was er een goede onderschepping van Daniel die er in de eerste helft in gekomen was. De onderschepping van Daniel zorgde ervoor dat Sytze de zestienmeter in kon dribbelen. Daar werd een overtreding op Sytze gemaakt, waardoor Friese Boys een strafschop kreeg. De strafschop werd benut door Sieds en zorgde voor een veiliger verschil van 2 doelpunten: 0-2.

Friese Boys JO17 was duidelijk de sterkere ploeg de 2de helft en had het grootste deel van het balbezit. Dit zorgde ervoor dat ze de controle over de wedstrijd kregen en iets vrijer konden voetballen. Dit werd versterkt nadat een harde voorzet van Marnick binnen werd gelopen door de verdediger van de tegenpartij: 0-3

Een sterk keepende Klaas Pieter werd helaas niet beloond met het houden van de nul. In de allerlaatste minuut was de verdediging van Friese Boys toch een klein moment uit positie en dit leverde jammer genoeg toch een tegendoelpunt op: 1-3. De 1-3 winst zorgt ervoor dat Friese Boys JO17 doorgaat in de bekercompetitie!

• Spelregels alle categorieĆ«n zijn te vinden onder kopje Programma.