Friese Boys JO9-2 – Zwaagwesteinde JO9 dd 14-5-2022

Friese Boys JO9-2 wint met 5-1 van Zwaagwesteinde

KOLLUMERZWAAG – Zaterdag 14 mei werden de jongens van JO9-2 om 8.30 uur in de box verwacht, waar leider Sean klaarstond met de teamindeling.
Er werd afgesproken om 7 tegen 7 te spelen. (normaliter speelt JO9-2 zes tegen zes)

Jesse begon vandaag weer op goal, de verdediging bestond uit Ezra en Mark en werden geholpen door middenvelder Sven. In de aanval stonden opgesteld Silvan en Willem, die assistentie kregen van middenvelder Ryan. Mike en Nick begonnen op wissel.

Net voor 9 uur klonk het fluitsignaal van meester Jappie. De eerste paar minuten moesten de Boys even inkomen. Toen de bal bij verdediger Mark terecht kwam lag het veld helemaal open, Mark besloot om de bal zo ver mogelijk mee naar voren te nemen. Vader Wietse schreeuwde over het veld; “veeg op goal” en dat deed Mark, de 1-0 was een feit! Vlot daarna schoot Zwaagwesteinde de gelijkmaker binnen, 1-1.
Sven zorgde voor de 2-1, met een hele mooie voorzet van Nick. De volgende poging was voor Silvan, met een prachtige lob belande de bal net boven de lat.
Met 2-1 gingen we de rust in.

Voordat we het veld betraden klonk de yell van JO9-2 door de box; yell, yell, yell, wij gaan voor een frikandel. Daarna liepen de jongens vol zelfvertrouwen weer naar het veld, waar het duel weer verder ging. Het eerste doelpunt na de rust werd gemaakt door Friese Boys speler Silvan, 3-1.
Zwaagwesteinde had daarna nog een paar kansen maar keeper Mike, die in de pauze shirtje had gewisseld met Jesse, was de bal de baas en hield het net leeg. Ezra, Willem en Mark zorgden er mede voor dat Zwaagwesteinde niet aan scoren toe kwam.
Met een super mooi schot, vanaf de zijkant van het veld, zorgde Ryan voor de 4-1. Het bleef niet bij 4 goals voor Friese Boys, Sven trapte de 5-1 binnen. Kort daarna werd er afgefloten en mochten alle jongens nog een penalty maken.
Tot slot werden de jongens in de kantine nog getrakteerd op een zakje snoep, ditmaal gesponsord door Wytze Nicolai. (geen frikandellen vandaag, de frituur was nog niet op temperatuur)

Hoofdsponsor
Mient Mulder
  • Barkmeijer
  • Boorsma van der Sluis
  • Muta Sport
Wijzigingen en afgelastingen
  • Onder het kopje programma staan de wedstrijden van de maanden november tot 1 januari 2024
  • Spelregels alle categorieën zijn te vinden onder kopje Programma.
Webshop
Webshop Friese Boys