JO11 Friese Boys zonder te verliezen kampioen

KOLLUMERZWAAG – Om half elf trapte het team van trainers Jan en André af voor het duel tegen VV Buitenpost, met slechts een opdracht: niet verliezen, anders zou VV Anjum er nog met de kampioenstitel vandoor kunnen gaan.

Karst opende de score, 1-0. De eerste doelpoging van de Blauwkes was ook direct raak, 1-1. Friese Boys liet zich echter niet van de wijs brengen. Karst was een plaag voor de verdedigers van de tegenstander, 2-1 en 3-1. Ywer die afwezige Hendrike verving poeierde de 4-1 tegen de netten. De kampioensdrift van de rood-witten was bijna niet af te stoppen en bij een overtreding van Buitenpost kon scheidsrechter Hielke de Graaf niets anders doen dan een penalty geven. Karst verzilverde dit buitenkansje, zodat de ruststand een comfortabele 5-1 voorsprong was.

Dat de jongens en meisjes wel zin in een feestje hadden bleek in de rust, want uit alle tassen verschenen spontaan confetti-kanonnen. Eerst moest er nog een half uur gespeeld worden.

Keeper Eelke Ager stond zijn mannetje en Jeffry controleerde vanuit de achterhoede het spel. Dylana faalde op haar beurt niet, oog in oog met de keeper van Buitenpost, 6-1. Kayra, Sjoukje Thirza en Elbrich waren volop in beweging op het middenveld. De gasten deden toch iets terug, een prima uitgespeelde aanval was de 6-2. Een vrije trap van Ywer, 7-2.

De vele fans aan de zijlijn werden beloond met doelpunten. Karst, 8-2 en een mooie aanval van Buitenpost betekende 8-3. Marieke was gevaarlijk dichtbij een goal, maar de keeper van Buitenpost redde knap. Via Dinand, Ywer en Marieke liep Friese Boys uit naar een monsterscore van 11-3. Toch was het slotakkoord voor Buitenpost, 11-4. Na het laatste fluitsignaal kon de confetti eindelijk knallen. Na zes wedstrijden zijn achttien punten behaald, niet een keer werd verloren, zonder te verliezen is Friese Boys JO11 herfstkampioen geworden. Dat verdiende een prachtige medaille van leidsters Maaike en Hanneke, een rondrit op de platte kar van Jitse door Kollumerzwaag en als afsluiter een prachtfeest met patat in de kantine.

Foto’s: Sake Beerstra

Hoofdsponsor
Mient Mulder
  • Barkmeijer
  • Boorsma van der Sluis
  • Muta Sport
Wijzigingen en afgelastingen
  • Onder het kopje programma staan de wedstrijden van de maanden november tot 1 januari 2024
  • Spelregels alle categorieën zijn te vinden onder kopje Programma.
Webshop
Webshop Friese Boys