Oefenwedstrijd Drogeham -Friese Boys 8 juli 2021

Oefenwedstrijd Drogeham 1  – Friese Boys 1 2-1

4e klasser Friese Boys speelde in 2021 de 1e oefenwedstrijd tegen 5e klasser Drogeham. Drogeham had al enkele wedstrijden gespeeld. Friese Boys startte met Jelmer Boorsma op doel, achterhoede met Evert Jan Evers, Jelmer Bloem, Niels de Vries en Rienk Postma. Middenveld, Erik Hilboezen, Andries vd Zwaag, Aldert Hietkamp, Luutzen Postma spitsen Dirk Jan Heidstra en Elwin de Jong. Wisselspelers Dennie de Haan, Ymbert Dijkstra, Oane vd Heide en Jelmer Brinkman. Onder leiding van scheidsrechter Rolf vd Molen uit Gerkesklooster werd er om 19.50 uur afgetrapt.

Drogeham liet zien dat ze recentelijk hadden gespeeld en waren comfortabeler aan de bal en Friese Boys ontsnapte enkele malen. Friese Boys opende de score in de 25ste minuut, Elwin verdiende een vrije trap en uit een vrije trap van Aldert, werkte Rienk de bal binnen 0-1. Drogeham bleef aanvallen en beloonde zichzelf in de slotfase van de 1e helft, goals van Nanne Storm (schuiver) en Remco Wijma (uitgespeelde aanval). Elwin kreeg nog een uitstekende kans na een break out van Aldert en Rienk, maar de bal werd op Dirk Jan en hij stuitte op de verdediging. Rust 2-1.

Na de rust probeerde Friese Boys het wel, maar Drogeham kreeg de grootste kansen. Keeper Jelmer had het nodige geluk dat er niet meer gescoord werd. Luutzen, Elwin en Aldert kregen kansen voor Friese Boys, maar er werd niet meer gescoord. Scheidsrechter vd Molen vond het na 55 minuten in de 2e helft genoeg. Drogeham won verdiend en het talrijke publiek, had een vermakelijke pot voetbal gezien.