Oostergo produktiever dan Friese Boys

OOSTERGO VEEL PRODUKTIEVER DAN FRIESE BOYS: 4-0

 EE – De wedstrijd Oostergo-Friese Boys is in een royale 4-0 overwinning voor de thuisclub geëindigd. Friese Boys kreeg zeker ook kansen maar wist ze niet te benutten. Oostergo deed dat wel en daarmee is de 4-0 eindstand verklaard.

Het begin was uitstekend voor de ploeg uit Ee. Binnen twee minuten lag de bal achter invaller doelman Chris Merkus toen Lars de Jong vrijstaand onhoudbaar inschoot, 1-0. Lieuwe Sytsma was dicht bij 2-0 maar zijn schot ging via een Friese Boys-been naast. Daarna kwam Friese Boys beter in de wedstrijd. Sander Hoekstra zag twee schoten net naast het Oostergo-doel belanden en een inzet ineens van Pier Kempenaar na een pass van Johannes Beiboer ging over. Na een counter schoot Sander Hoekstra opnieuw naast en ook een kopbal van de spits vond het doel niet. Oostergo was in deze periode nauwelijks gevaarlijk, alleen een vrije trap van Jeffrey Miedema werd gestopt door Merkus. Pogingen van opnieuw Hoekstra en Eberhard Kloosterman werden gestopt door thuisclub-doelman Geert de Jong. Vlak voor de thee werd het onverwacht 2-0; Een inzet van Lars de Jong belandde tegen de paal waarna Julius de Jong niet meer kon missen, 2-0.

Na de thee werd een kopbal van Sander Hoekstra opnieuw een prooi voor Geert de Jong. Een vrije trap van Lieuwe Sytsma ging over het Friese Boys-doel. Wietse van der Land was dicht bij 2-1 maar zijn vrije trap ging via een Oostergo-speler naast. De wedstrijd werd daarna beslist toen Lars de Jong hard en doeltreffend uithaalde, 3-0. Nadat Merkus nog eens gered had bij een vrije trap van Martijn Jolink kreeg Friese Boys de kans op de eretreffer.  Na een overtreding op Wietse van der Land mocht Friese Boys een strafschop nemen maar Van der Land knalde dit buitenkansje tegen de paal. Aan de overkant liet invaller Darren van Rijswijk een unieke kans op 4-0 liggen. Het vierde doelpunt kwam er toch toen de eveneens ingevallen Martijn Jolink even later raak kopte, 4-0.

Reacties:

“Het had anders gekund”, was de reactie van Oostergo-spits Lars de Jong. “We kwamen vroeg op voorsprong maar daarna werden we overlopen. Het stond niet goed bij ons. Vlak voor de thee maakten we dan de 2-0 door Julius na een bal tegen de paal.  We pakken drie punten vandaag en dat is positief na de overwinning tegen Ropta Boys. Ik ben zeer tevreden. We willen er hoe dan ook inblijven dit seizoen.”

“Zij scoren wel, wij niet”, aldus Sander Hoekstra van Friese Boys. “Oostergo krijgt in de eerste helft twee á drie kansen maar ze maken er wel twee”. Wij krijgen vier of vijf kansen daarvan moeten er wel twee of drie in. Het lukte allemaal net niet bij ons. Er zijn nog zeker mogelijkheden, alles staat heel dicht bij elkaar. Het voetbal is wel goed, maar we scoren niet, en dat is jammer.”

Hoofdsponsor
Mient Mulder
  • Barkmeijer
  • Boorsma van der Sluis
  • Muta Sport
Wijzigingen en afgelastingen
  • Onder het kopje programma staan de wedstrijden van de maanden november tot 1 januari 2024
  • Spelregels alle categorieën zijn te vinden onder kopje Programma.
Webshop
Webshop Friese Boys