Overlijden Gerrit (Gjet) de Haan

Afgelopen dinsdag ontvingen we wederom een droevig bericht. Onze oud-vrijwilliger, supporter en clubman Gjet de Haan is na afnemende gezondheid overleden.

Namens bestuur en alle leden willen we bij deze de familie condoleren en heel veel sterkte wensen voor de komende tijd

===========================================

In Memoriam Gerrit de Haan (Gjet)

 

Toen ik als 9 jarig jongetje lid werd van Friese Boys heb ik Gjet leren kennen toen alleen van gezicht. Gjet was de kantinebaas. Samen met zijn vrouw Lukke en met hulp van hun dochters zorgden zij dat iedereen op tijd een hapje en drankje kregen. Dit was nog in de oude kantine dit zullen de meesten niet meer herinneren. Het was altijd druk en gezellig. Gjet hield wel van gezelligheid.

Gjet was een echte Friese Boys man en heeft veel voor Friese Boys gedaan zoals o.a. kantinebeheerder, leider, grensrechter en supporter.

 

Ongeveer 20 jaar geleden kreeg Gjet een flinke klap toen snel achter elkaar zijn schoonzoon Bart en vrouw Lukke kwamen te overlijden. Gjet had hier veel verdriet van maar pakte gelukkig snel de draad weer op. Hij werd natuurlijk enorm in de watten gelegd door zijn dochters. Gjet heeft mij een keer verteld dat hij zich nooit eenzaam voelde. Er kwam altijd iemand van de kinderen of kleinkinderen langs en als dat niet zo was dan ging Gjet zelf een bezoekje brengen. 2.5 jaar geleden vroeg ik Gjet wat hij met kerst ging doen. Dat wist hij niet, één van de kinderen zal mij wel ophalen. Er waren geen afspraken gemaakt maar de dochters lieten heit niet alleen. Het huisje aan de Sparrewei werd te klein of de familie te groot. Gjet vierde zijn verjaardagen daarom in de Boei en 1x per jaar was de traditionele familiedag wat kon hij hiervan genieten met al zijn dierbaren om hem heen. Tot de laatste dag is er goed op Gjet gepast.

 

Toen ik in het eerste team kwam heb ik Gjet beter leren kennen. Na de wedstrijd zat hij samen met Sipke van der Beek op de hoek van de bar. Tom van der Beek en ik gingen vaak bij hun zitten. Een glaasje bier en praten over voetbal en andere zaken. Gjet was oprecht en een smûke prater. Als je slecht had gespeeld dan zei hij het ook en als je goed had gespeeld dan kreeg je het bekende schouderklopje. Gjet was vroeger het buurjongetje van mijn heit. Mijn heit was vroeg wees en heeft ons weinig over zijn jeugd verteld. Na zijn overlijden heeft Gjet mij gelukkig hier veel over verteld daar ben ik Gjet heel dankbaar voor.

 

Over Gjet kan ik wel een boek schrijven zoveel met hem meegemaakt. 1 Anekdote die mij te binnen schiet. Paar jaar geleden speelde Friese Boys 1 een uitwedstrijd in Leeuwarden tegen Leovardia. Ik was al enig bestuurslid aanwezig en stond bij de supporters Gjet en Sipke. Toen het pauze was zei ik tegen de beide heren jullie gaan mee naar de bestuurskamer om een bakje koffie. Gjet zei “dat kan niet” mijn reactie was jullie gaan mee en GJet stel ik voor als voorzitter en Sipke als secretaris. Deze rol lag Gjet wel. Hij vroeg de voorzitter van Leovardia het hemd van het lijf.

 

Gjet was een trouwe supporter jaren volgde hij de uit- en thuiswedstrijden van Friese Boys. Gjet hoorde niet bij de harde kern. Je hoorde hem nooit schelden op een speler, scheidsrechter of wie dan ook. Altijd rustig aan de lijn en bij de thuiswedstrijden op zijn vaste plekje links beneden op de tribune. De laatste jaren nam zijn gezondheid af en werd het bezoeken van de wedstrijden te zwaar, Gjet bleef via via wel op de hoogte en wist alles over zijn clubje.

Paar weken geleden hebben wij Gjet namens het bestuur nog een plant aangeboden waar hij heel blij mee was. Jammer genoeg kon hij hier niet lang van genieten.

Wij zullen Gjet blijven herinneren als een lieve zorgzame man en smûke prater zittend op de hoek van de bar of links vooraan op de tribune.

Namens het bestuur en alle leden van Friese Boys wil ik de kinderen en kleinkinderen condoleren met dit verlies en sterkte wensen voor de komende tijd.

Jan Kempenaar

Hoofdsponsor
Mient Mulder
  • Barkmeijer
  • Boorsma van der Sluis
  • Muta Sport
Wijzigingen en afgelastingen
  • Onder het kopje programma staan de wedstrijden van de maanden november tot 1 januari 2024
  • Spelregels alle categorieën zijn te vinden onder kopje Programma.
Webshop
Webshop Friese Boys