Toen er nog gevoetbald werd….

Verslagen Friese Boys JO17

Zaterdag 1 februari 2020

Friese Boys JO17 – ‘t Fean 58 JO17-2          1-1

Na het kampioenschap in de najaarscompetitie 2e klasse is Friese Boys gepromoveerd naar de promotieklasse met teams uit de 1e klasse en teams uit de 2e klasse. Friese Boys speelde op 25 januari nog een oefenwedstrijd tegen Harkemase Boys JO17-2  met 3-0. Onder leiding van scheidsrechter Jacob Broersma werd er afgetrapt tegen het team uit Surhuisterveen. Friese Boys startte uitstekend en kwam verdiend op voorsprong door een goal van Nick. De gasten kregen een strafschop in de loop van de eerste helft. Keeper Douwe Jan pakte deze geweldig. Na de rust een gelijkwaardige wedstrijd met over en weer kansen. De tegenstander kwam op 1-1. In de slotfase kreeg Friese Boys ook een strafschop. Marwan nam zijn verantwoordelijkheid. Helaas werd zijn inzet gestopt door de keeper en bleef het bij een gelijkspel. De volgende 5 wedstrijden zijn teams uit de 1e klasse ONB, Trynwalden en Kollum, VVT en Marum.

Zaterdag 29 februari 2020

ONB JO17 – Friese Boys JO17                     1-0 (0-0)
Friese Boys moest het opnemen tegen titelkandidaat ONB. 13 spelers waren aanwezig. Om 14.30 uur werd er afgetrapt in wind en regen. In de eerste minuut leek Friese Boys op voorsprong te komen. Uitstekende voorzet van Sieds werd nipt gemist door Ilian en Douwe Jan. Daarna was ONB wel meer aan de bal, maar vooral Douwe Jan ging voorop in de strijd en ontregelde bij regelmaat de opbouw met behulp van Klaas en Sieds. Het middenveld met Lieuwe, Nick en Ilian waren scherp net als de achterhoede met Oane, Luut, Marwan en Pieter. Keeper Jelmer maakte een betrouwbare indruk. Friese Boys kreeg kansen, een mooie kopbal van Douwe Jan werd door de keeper uit de kruising gehaald. Een corner van Nick zeilde bijna ineens het doel in. Oane kreeg in de slotfase een tik van achteren en moest het veld verlaten, Jens was zijn vervanger. ONB kreeg ook mogelijkheden maar het bleef bij 0-0 bij rust. Coach van Friese Boys Pieter speelde in de 2e helft noodgedwongen in een andere opstelling. ONB had voor de wind en was de partij die het spel dicteerde. Toch kreeg Friese Boys ook kansen met Nick en Klaas, helaas geen doelpunt. Albert Jan viel op door zijn stoorwerk in de 2e helft. Keeper Jelmer bleek een sta in de weg voor ONB en het team streed voor wat ze waard waren, (Ilian had een paar hele mooie slidings). Klaas kreeg nog een gele kaart, daardoor moest Friese Boys 10 minuten met een man minder.  Het leek op een gelijkspel uit te draaien. Helaas een voorzet in de laatste minuut was op maat en een fraaie kopbal leverde toch nog de 1-0 op. Een domper voor Friese Boys, maar het team toonde een uitstekende wedstrijdmentaliteit en dat is nodig in deze klasse. Zaterdag 7 maart is Trynwalden thuis de tegenstander

Zaterdag 7 maart 2020

Friese Boys JO17 – Trynwalden JO17           2-6

Tegen 1e klasser Trynwalden (najaarsreeks) had Friese Boys een uitstekende start. Want binnen een minuut lag werd er gescoord. Onderschepping van Nick op het middenveld, en de vervolgpass kwam bij Klaas, die zijn tegenstander de hakken liet zien en de bal voortrok. Lieuwe Jan schoot diagonaal uitstekend binnen 1-0. Daarna nam de tegenstander de wedstrijd over en door persoonlijke fouten en een ongelukkig optreden van keeper Maico werd de ruststand bepaald op 1-3. De coaches Pieter en Jitze probeerden de jongens weer gemotiveerd te krijgen, want een week daarvoor werd er als team gevoetbald en vandaag stonden de linies te ver uit elkaar en Trynwalden kon optimaal profiteren. In de 2e helft scoorde Trynwalden alras door een corner die ineens werd binnen getrapt. Even later 1-5. De mooiste goal van de wedstrijd kwam op naam van Douwe Jan Visser die een corner op de borst aannam buiten de 16 meter en met een weergaloze volley de keeper kansloos liet 2-5. Trynwalden sloot af met een treffer en won verdiend. Helaas daarna door corona geen wedstrijden meer.