Uitslagen Friese Boys JO17

Zaterdag 16 november 2019

Friese Boys JO17 – WTTC JO17     6-1       (3-1)

Friese Boys moest aantreden tegen WTTC uit Terwispel. Dit team is wisselvallig en behaalde wisselende resultaten met als gevolg 7 wedstrijden 10 punten. Friese Boys staat met 6 wedstrijden 12 punten op een derde plaats. Een belangrijke wedstrijd voor beide teams om aan te haken in de top. Leiders Pieter en Jitse waren opgehaald door Sinterklaas en werden vervangen door Henk en Hielke, als grensrechters waren aanwezig Leo en Durk. Keeper Jelmer Boorsma werd vervangen door Douwe Jan Visser. Onder prima weersomstandigheden werd er afgetrapt om 10.30 uur onder leiding van scheidsrechter Germ.  In de beginfase had Friese Boys nog last van de vorige 2 nederlagen want het spel was rommelig. In de achterhoede werd er gerommeld bij Friese Boys en de spits van WTTC kon voor leeg doel binnen tikken, gelukkig miste hij. Friese Boys kwam daarna op voorsprong Sieds Bijker scoorde op assist van Nick. WTTC zorgde even later voor de gelijkmaker door op de rand van de 16 meter de bal binnen te rossen 1-1. Sieds en Jens zorgden voor rust met goals dat er een veilige marge was 3-1. Na de pauze was Friese Boys veelvuldig op de helft van de tegenstander te vinden. Oane stichtte gevaar en met solo en eindpass op Jens kwam de 4-1 op het bord. Daarna werd Oane na een actie neergelegd en een penalty was het gevolg, Nick gunde Jens de penalty om zijn hattrick compleet te maken, hij schoot onberispelijk raak 5-1. Nick miste nog een kans alleen voor de keeper, maar maakte even later toch zijn goal na een individuele actie 6-1. Het team gaf niks meer weg en zo blijft Friese Boys in het spoor van de koploper.

Zaterdag 23 november 2019

Oerterp JO17 – Friese Boys JO17   1-4       (0-2)

Friese Boys in de top 3 bivakkerend moest winnen om druk op de koploper te houden. Na een 1 minuut rust in verband met racisme werd er afgetrapt. Het werd een fysieke pot waar de scheidsrechter de handen vol aan had. Gelukkig floot hij niet voor ieder wissewasje. Oerterp kopte nog op de lat. Friese Boys probeerde zich er wel onderuit te voetballen en kreeg kansjes. Oane werd in de zestienmeter gevloerd door de keeper en een penalty werd gegeven. Nick schoot raak 0-1. Nog voor rust schoot Lieuwe Jan op assist van Marten de 0-2 in het hoekje. In de 2e bleef de wedstrijd fysiek en de gastheren hadden een penalty kunnen krijgen, toen er niet consequent werd in gegrepen. Gelukkig geen penalty. Sieds werd op avontuur gestuurd door Nick en maakte halverwege de 2e helft 0-3. De jongens dachten dat ze er al waren en Oerterp bleef erin geloven. De 1-3 kwam van de voet van Lieuwe Jan die de bal ongelukkig raakte en de bal rolde in eigen doel. Keeper Douwe Jan was safe en met corners vrije trappen wist hij wel raad. In de slotfase zorgde Sieds nogmaals voor een goal van dichtbij 1-4. Een moeizame pot voetbal. Na de wedstrijd bleek dat koploper Drachtster Boys had verloren van Opende en Friese Boys neemt de koppositie over met in het kielzog van 1 punt Drachtster Boys en Ropta Boys. RWF heeft een wedstrijd minder kan gelijk komen in punten. Zaterdag 30 november wordt er thuis gespeeld tegen Opende JO17 om 10.30 uur