Jelmer, Ljibbe Sicco, Marwan, Luut, Pieter, Wolter, Nick, Douwe Jan, Marten, Lieuwe, Albert Jan, Jens, Lieuwe, Sieds, Ilian. Trainer/leiders zijn Pieter en Jitse en grensrechter Hielke.

Dit team is ingedeeld in de 2e klasse.

Zaterdag 24 augustus 2019

Friese Boys JO17 – VVT JO17        1-1

Thuis tegen 1e klasser VVT werd er een oefenwedstrijd gespeeld. In een gelijkopgaande wedstrijd kwam VVT op voorsprong. Marwan zorgde in de kluts voor de terechte gelijkmaker.

Zaterdag 31 augustus 2019

Kollum JO17 – Friese Boys JO17    7-3

De 1e bekerronde werd tegen 1e klasser Kollum gespeeld. Friese Boys speelde een puike 1e helft. Wolter had de openingstreffer op de schoen, helaas miste hij het doel. Kollum kwam uit een corner vlak voor rust op voorsprong. Na de rust was het Kollum wat terecht de winst pakte, Doelpunten werden gescoord door Sieds, Marwan en Ilian.

Zaterdag 7 september 2019

Friese Boys JO17 – Trynwalden JO17 0-0

Tegen 1e klasser Trynwalden werd de laatste wedstrijd van de beker afgewerkt. Buitenpost JO17-2 heeft zicht teruggetrokken. In een spannend duel kwamen beide teams niet tot scoren. Een collectief uitstekende resultaat met een uitblinkende keeper Jelmer Boorsma. Kollum won van Trynwalen en speelt de volgende ronden tegen Ropta Boys JO17.

Zaterdag 21 september 2019

Drachten JO17-2 – Friese Boys JO17         0-6

In de 1e competitiewedstrijd werd er lustig op los gescoord. Nick opende de score uit een vrije trap. Daarna was het Friese Boys wat het spel dicteerde. Sieds 2, Jens 2 en Ljibbe Sicco (penalty)  zorgden ervoor dat de 3 punten meegingen naar Kollumerzwaag.

Zaterdag 28 september 2019

Friese Boys JO17 – Gorredijk JO17-2         8-0

In de 1e minuten was het al raak op assist van Sieds schoot Nick van dichtbij raak. Daarna werd er regelmatig gescoord. Keeper Jelmer Boorsma mocht in de slotfase nog een penalty nemen, helaas ging zijn inzet over. De doelpunten kwamen op naam van Jens 2, Ilian 2, Nick 3 en Sieds.

Zaterdag 12 oktober 2019

Ropta Boys JO17 – Friese Boys JO17        0-1

Beide team hadden nog niet verloren en het beloofde een spannende wedstrijd te worden. In de 1e helft had Friese Boys een paar kansen vooral vanaf de rechterkant met Oane en Sieds waren er mogelijkheden. Ropta Boys had net voor rust een dikke kans. Het bleef bij 0-0 rust. In de 2e helft probeerde Ropta Boys het wel met verzorgd voetbal, maar Friese Boys loerde op de onderschepping. Douwe Jan Visser was een voorbeeld voor het collectief vandaag en bleef het de verdedigers lastig maken in de opbouw. Uit een onderschepping bediende hij Sieds die alleen op de keer zeer koel bleef en scoorde. Daarna waren er meer kansen, Nick 2 en Sieds, maar de keeper zat goed in de wedstrijd en ranselde de kansen uit het doel. Ropta Boys schoot een vrije trap boven op de lat. De verdediging met Pieter, Luut, Marwan en Oane speelden degelijk en gaven samen met andere teamleden weinig kansen weg. Uiteindelijk bleef het bij een nipte spannende terechte zege. Friese Boys neemt daardoor de koppositie over. Zaterdag 26 oktober wordt er in Harkema tegen Harkema Opeinde gespeeld.