Verslag Burgum JO19-2 – Friese Boys JO19

Friese Boys JO 19-1 wint van een sterk FC Bergum JO 19-2

Op zaterdagmiddag 28 september om 15:00 mochten de Friese Boys JO 19-1 aantreden tegen FC Bergum JO 19-2 op spotpark het Koningsland in Bergum. Op goal stond vandaag Bart-Gjalt, de verdediging bestond uit Klaas Pieter, Sydse, Sytse en Jaryk. Het middenveld bestond uit Sape, Mikai en Javier. De aanvallers waren Hendrik, Fokke en Jurjen. Op wissel starten Jelte Kloosterman, Jelte Feenstra en Jesse Jan. Nick en Ferry zijn beide geblesseerd. De assistent-scheidsrechter van Friese Boys JO 19-1 was Pieter Reitsma. Scheidsrechter was vandaag T.W. de Jong.

Om 15:03 begon de wedstrijd en het werd meteen duidelijk dat de Friese Boys JO 19-1 vandaag een hele kluif aan de ploeg van de FC Bergum JO 19-2 zou hebben. De Friese Boys JO 19-1 werden de eerste tien minuten onder druk gezet door een goed spelend FC Bergum JO 19-2. Gelukkig hield de goed spelende verdediging van Friese Boys JO 19-1 stand. In de dertiende minuut was daar een grote kans voor FC Bergum JO 19-2 die werd voorkomen door Bart-Gjalt die vandaag ook weer zijn mannetje stond. Vanaf dit moment kregen de Friese Boys JO 19-1 wat meer vertrouwen en werd de weg richting de goal van FC Bergum JO 19-2 gevonden. In de veertiende minuut was het dan toch raak voor de Friese Boys JO 19-1 toen Jurjen, Hendrik de bal meegaf en hij wist te scoren 0-1. Vijf minuten later was het bijna weer raak voor de Fries Boys JO 19-1, maar met een goede redding wist de keeper van FC Bergum JO 19-2 te voorkomen dat er werd gescoord. Op dit moment waren beide ploegen gelijkwaardig en was er veel strijd, passie en beleving in het spel, de wedstrijd kon nog alle kanten op.  In de 24ste minuut namen de Friese Boys JO 19-1 wat meer afstand toen Hendrik voor de tweede maal wist te scoren 0-2. Twee minuten later kwam FC Bergum JO 19-2 terug door te scoren uit een onhoudbare vrije trap 1-2. Vier minuten later was het bijna Jurjen die wist te scoren na een prachtig pass van Fokke, maar helaas net naast. In de 33ste minuut bouwde de Friese Boys JO 19-1 de voorsprong wederom uit toen Jurjen, Hendrik de bal meegaf en hij zijn hattrick wist te maken 1-3. Slechts vier minuten later was daar een vrije trap voor de Friese Boys JO 19-1 die door Fokke werd genomen, maar door de keeper van FC Bergum JO 19-2 vakkundig uit de goal werd getikt. Hierna was er weer een vrije trap voor FC Bergum JO 19-2 net buiten 16 meter, uit deze vrije trap volgde het tweede doelpunt voor FC Bergum JO 19-2 2-3. Op dit moment was het een spannende wedstrijd die nog alle kanten op kon. In de 41ste minuut was het raak voor Fokke toen hij de bal afpakte van FC Bergum JO 19-2 en wist te scoren 2-4. Slechts één minuut later was daar Fokke weer, toen hij de bal van Jurjen kreeg en weer wist te score 2-5. Dit was ook de ruststand van een eerste helft met veel spanning en strijd geleverd door het hele team van Friese Boys JO 19-1.

De tweede helft begon en zouden de Friese Boys JO 19-1 deze voorsprong kunnen behouden tegen een sterk spelend FC Bergum JO 19-2. De tweede helft was slecht vijf minuten oud toen FC Bergum JO 19-2 weer de aansluiting kreeg door te scoren 3-5. Gelukkig wisten de Friese Boys JO 19-1 één minuut later de voorsprong wederom uit te breiden toen Fokke wederom scoorde 3-6. In de 55ste minuut kreeg FC Bergum JO 19-2 een vrije trap net buiten de 16 meter. Vakkundig werd de bal langs Bart Gjalt geschoten en was het verschil weer twee doelpunten 4-6. Eén minuut later was daar weer een grote kans voor FC Bergum JO 19-2 maar met een goede redding wist de prima keepende Bart Gjalt te voorkomen dat er werd gescoord. Beide ploegen moesten nog 25 minuten voetballen in een wedstrijd waar zo nu en dan de zon scheen en waar zo nu en dan het water met de bakken uit lucht kwam. De wedstijd was zeker nog niet gespeeld, alleen gingen de  Friese Boys JO 19-1 meer over in de verdedigende modes, dan de aanvallende. Er waren nog wel aanvallen met schoten van Javier en Jurjen op goal. Maar de meeste strijd was er op het middenveld en de verdediging, waarbij de spelers hun het vuur uit de sloffen liepen en een groot compliment verdienen. Zo hobbelde de wedstrijd naar het einde toe en was het voor de leider, trainer en meegereisde supporters erg spannend of vandaag de drie punten mee zouden gaan naar Kollumerzwaag. Het werd nog spannender toen de FC Bergum JO 19-2 vijf minuten voor het einde van de wedstrijd de 5-6 wisten te scoren uit een klutsbal. De opluchting was groot toen de streng maar goed fluitende scheidsrechter de Jong affloot en de overwinning binnen was voor de Friese Boys JO 19-1. Tevreden keerde de ploeg huiswaarts om volgende week naar Ryptsjerk te gaan, om daar tegen SJO RSC JO 19-1 tegen voetballen.

Verslag: Otto Smid

Foto’s: Otto Smid

logofb
  • Mient Mulder
Datum: 19-10-2024
  • Komende zaterdag (28 september) vindt er een evenement plaats in Garyp. Er kan daardoor enige hinder zijn bij het parkeren. Vriendelijk verzoek aan de spelers, begeleiders en supporters van uw vereniging om de auto zoveel mogelijk te parkeren bij de basisschool (De Wrâldpoarte) of de parkeerplaats aan de Brandsmaloane.