Verslag Dokkum 1 – Friese Boys 1 zaterdag 21 september 2019

FRIESE BOYS START COMPETITIE MET NEDERLAAG TEGEN DOKKUM

DOKKUM – Op het Harddraverspark speelde Friese Boys zaterdagmiddag tegen de voetbalvereniging Dokkum. Friese Boys opende goed en kwam met 0-1 voor. Nog voor de thee kwam Dokkum echter op 2-1 en toen was het verzet van Friese Boys gebroken. Dokkum liep in de tweede helft uit naar 5-1.

Al in de beginfase werd Friese Boys gevaarlijk via Jan Top maar diens inzet werd van de doellijn gehaald. Friese Boys reclameerde even daarna voor een handsbal in het Dokkumer strafschopgebied maar arbiter Adema floot niet. Aan de andere kant redde doelman Jelmer Bloem goed bij een kans van Marco van Dijk. Daarna nam Friese Boys de leiding: Jan Top lanceerde Pier Kempenaar die doelman Merwin van der Werff uitspeelde en scoorde, 0-1. De thuisclub kwam gelijk na balverlies bij Friese Boys; Marco van Dijk profiteerde, 1-1. Een knal van Cerdie Benjert verdween daarna over het Friese Boys-doel. Pier Kempenaar kreeg aan de andere kant mogelijkheden op 1-2 maar zijn inzetten waren te zacht en doelman Van der Werff bracht redding. Vlak voor de rust werd het 2-1. Na een prima voorzet van Marco van Dijk scoorde Sybren Oegema van dichtbij, 2-1.

In de tweede helft drong Dokkum aan maar Ynte van Hyum en Sybren Oegema scoorden vooralsnog niet. Namens Friese Boys kopte Pieter van der Zwaag naast. Na bijna een kwartier had Sybren Oegema met een stiftbal over doelman Jelmer Bloem succes, 3-1. Omer Dahir bracht niet veel later Ynte van Hyum in stelling en dat betekende 4-1. Invaller Jan Gerrit Tacoma raakte daarna namens Dokkum de paal. In de laatste minuten bepaalde middenvelder Omer Dahir de eindstand op 5-1.

Reacties:

“In het begin ging het goed en kwamen we ook op 0-1” aldus Lammert Dijkstra van Friese Boys. “Toen zij echter de 1-1 en 2-1 maakten hadden we een slechte periode. De tweede helft was slecht van onze kant. We voetbalden niet en hadden veel balverlies. We moeten nu gewoon doorzetten; onze taken uitvoeren en punten pakken”.

Marco van Dijk van de vv Dokkum was na afloop tevreden. “De beginfase was niet goed van ons, het stond verkeerd. Wij moeten blijkbaar eerst een klap krijgen voordat we weer terugkomen. Zelf moet ik met mijn loopvermogen vooral voor veel diepgang zorgen. Wij willen dit seizoen bovenin meedraaien. Als mensen ons bij de favorieten plaatsen dan is dat volgens mij terecht. Al was het voetbal vandaag nog niet top. Maar goed, het moet allemaal weer even wennen. ”

Opstellingen:
vv Dokkum: 1 Merwin van der Werff 2 Joeke Vellema 3 Erik van Buiten 4 Cerdie Benjert 16 Nick de Bruin (11 Jan Gerrit Tacoma) 12 Omer Dahir 19 Jesse Jan Hoekstra 6 Ynte van Hyum 13 Marco van Dijk (14 Ate Sander van der Ploeg) 8 Sybren Oegema (10 Dennis de Bruin) 15 Faeez Sheikchote.

Friese Boys: 1 Jelmer Bloem 2 Lammert Dijkstra 3 Dennie de Haan 4 Jan Top (12 Evert-Jan Evers) 5 Eelke Venema 6 Pieter van der Zwaag (14 Jesse van Balen) 7 Andries van der Zwaag (13 Mark de Boer) 8 Erik Hilboezen 9 Pier Kempenaar 10 Matthias Scholtus 11 Rienk Postma.

Scheidsrechter: Aant Adema (Wouterswoude)

Verslag: Bokke Dijkstra

Hoofdsponsor
Mient Mulder
  • Barkmeijer
  • Boorsma van der Sluis
  • Muta Sport
Wijzigingen en afgelastingen
  • Onder het kopje programma staan de wedstrijden van de maanden november tot 1 januari 2024
  • Spelregels alle categorieën zijn te vinden onder kopje Programma.
Webshop
Webshop Friese Boys