Verslag Friese Boys 1 – Harkema Opeinde 1 zaterdag 26-2-2022

FRIESE BOYS VERLIEST RUIM VAN HARKEMA OPEINDE

KOLLUMERZWAAG – Friese Boys heeft de thuiswedstrijd tegen Harkema Opeinde met 0-4 verloren. Bij de rust was de stand 0-2.

Die stand stond al binnen tien minuten op het scorebord. In de 3e minuut werd Harkema spits Hilbrand Benedictus gelanceerd en hij passeerde doelman Jelmer Bloem met een lob, 0-1.  Vervolgens werd een schot van verdediger Cris Alma door een Friese Boys-verdediger op de doellijn gekeerd. Na 9 minuten was het opnieuw raak. Paul van der Heide mocht een vrije trap nemen en hij prikte de bal in de uiterste hoek, 0-2. Aan de andere kant werd Dirk-Jan Heidstra gevaarlijk maar doelman André de Graaf keerde het schot. Een schot van Pieter van der Zwaag ging over het Harkema-doel. Na iets meer dan een half uur mocht Paul van der Heide opnieuw een vrije trap nemen maar deze keer redde Jelmer Bloem uitstekend. Een poging van Dirk-Jan Heidstra belandde in de handen van André de Graaf.

De tweede helft begon met een schot van Hille Postma dat werd gestopt door Jelmer Bloem. De Friese Boys-keeper was ook paraat bij een kans van Ids van der Ploeg. Het werd even later toch 0-3 door een goal van invaller Dennis van der Meer. De wedstrijd was hiermee gespeeld. Nadat Harkema Opeinde enkele kansen had laten liggen werd het in de slotfase nog 0-4 door een treffer van de eveneens ingevallen Jorrit Hoeksma.

Verslag: Bokke Dijkstra

Foto’s: Sake Beerstra