Verslag Friese Boys 1 – Haulerwijk 1 dinsdag 29 augustus 2023

Friese Boys toont veerkracht tegen Haulerwijk

Friese Boys – Haulerwijk       3-3       (1-3)

Na 2 oefenwedstrijden zonder winst ging de equipe van Ayelt van Zuiden op jacht naar de 1e overwinning. Met tegenstander Haulerwijk, een prima tegenstander, een subtopper in de 4e klasse had de 1e oefenwedstrijd van 4e klasser Oudehaske gewonnen.

Onder uitstekende weersomstandigheden en met een prima grasmat liet leidsman Dennis Bosgraaf de wedstrijd van start gaan. Friese Boys startte overtuigend. Eem actie van Nick de Graaf belandde bij Pieter van der Zwaag die in het zijnet schoot en even later was het Riemer Atema die alleen voor de keeper, zijn inzet naast zag gaan. Tegen de verhouding in was het Haulerwijk wat op voorsprong kwam, toen Marwan Egeh treuzelde aan de bal en het schot vanaf de 16 meter door Stijn Heijes kon niet gestopt worden door keeper Jesse Komrij 0-1. Friese Boys was niet van slag en gooide veel energie in het duel door Haulerwijk aan de bal geen rust te geven en bij balbezit tot kansen te komen. In de 17e minuut een crosspass van Niels de Vries belandde bij Nick de Graaf die vanaf links Riemer Atema wist te bereiken zijn inzet werd half geblokt door de verdediging en rolde achter de verbouwereerde keeper  1-1. Andries van der Zwaag moest het veld verlaten voor Ilian Egeh. Haulerwijk kwam bij tijd en wijle voetballend er prima uit. Een vrije trap na een overtredinkje van de goed spelende Jelmer Brinkman werd in het strafschopgebied vrij in gekopt door Patrick Hilhorst van Haulerwijk 1-2. Rienk Postma en Matthias Scholtus bereidden enkele aanvallen voor en deze bereikten Pier Kempenaar, Nick de Graaf en Pieter van der Zwaag helaas ging het net mis in het strafschopgebied. Haulerwijk loerend op de counter wist zelfs in de slotfase nog een keer te scoren toen er half werd in gegrepen door de verdediging en van dichtbij werd het 1-3 door Roben Fokkens. Jesse Komrij had nog een uitstekende redding en een kopbal van Haulerwijk ging rakelings naast. Rust 1-3.

In de 2e helft maakte keeper Jelmer Boorsma zijn opwachting, tevens waren Sil Klaver en Dirk Jan Heidstra in het veld gekomen, laatstgenoemde gaf veel energie aan het team. Friese Boys ging vanaf acquit op zoek naar de aansluitingstreffer en die kwam er, Dirk Jan Heidstra ging op avontuur en vond Nick de Graaf en zijn steekpass kwam bij Dirk Jan die hard voorzette en daar was Pieter van der Zwaag, die van dichtbij binnen kon glijden 2-3. Haulerwijk kwam er sporadisch uit, mede dankzij goed defensief werk van Marwan Egeh, Luut Faber en Sil Klaver stonden hun mannetje. Friese Boys domineerde kwam zelfs op 3-3 toen een vrije trap van Nick de Graaf bij Dirk Jan Heidstra terecht kwam die met een uiterste krachtsinspanning de bal voor kreeg en daar was Matthias Scholtus die van dichtbij kon binnen tikken. Friese Boys leek loon naar werken te krijgen, toen Kevin Regnerus op links Dirk Jan wegstuurde en zijn voorzet werd door Nick de Graaf over geschoten met Sytze Wiersma in zijn kielzog. Spits Dirk Greijdanus was nog een paar keer dichtbij en Haulerwijk werd nog gevaarlijk uit corners, maar gescoord werd er niet meer.

In een vermakelijke wedstrijd en bij tijd en wijle hoog tempo werd het uiteindelijk 3-3.

Zaterdag 2 september speelt Friese Boys de laatste oefenwedstrijden in een klein toernooi in Woudsend tegen De Walde (14.00 uur) en Woudsend (16.00 uur).

Verslag: Hielke de Graaf

Foto’s: Sake Beerstra