Verslag Friese Boys 1 – Opende 1 zaterdag 5 oktober 2019

FRIESE BOYS HAALT TEGEN OPENDE EERSTE PUNTEN BINNEN

KOLLUMERZWAAG – Friese Boys heeft de eerste zege behaald door de thuiswedstrijd tegen Opende met 2-1 te winnen. Friese Boys nam een 2-0 voorsprong, maar kreeg het, na de tegentreffer in de slotfase, nog wel even benauwd.

In de eerste minuut verdween een kopbal van Corwin Westerhof naast het Friese Boys doel. Aan de andere kant ging een inzet van René de Jong eveneens naast. Friese Boys nam na dertien minuten een voorsprong; René de Jong bereikte Pier Kempenaar die prachtig raakschoot, 1-0. Bijna had Arnold Oosterbaan direct voor de gelijkmaker gezorgd, maar via Jelmer Bloem en de paal bleef de bal buiten het Friese Boys-doel. Bloem redde eveneens bij een schot van Wijnand Willemsen. Pal voor rust was Opende dicht bij de gelijkmaker, maar het schot van Jarno Westerhof in de korte hoek werd tot hoekschop verwerkt door Jelmer Bloem.

In de tweede helft schoot de bij Opende ingevallen Cato de Boer naast. Een nieuwe inzet van De Boer, na een voorzet van Jarno Westerhof, leverde ook geen treffer op. Na een pass van Dennie de Haan kreeg Pier Kempenaar een goede kans, maar doelman Pijpker bracht redding. Aan de overkant kogelde Arnold Oosterbaan hard naast. Bij Friese Boys kwamen Luutzen Postma en Jesse van Balen in het veld en beide aanvallers hadden een aandeel in het tweede doelpunt. Postma schoot in, doelman Pijpker bracht redding, maar de rebound werd ingeschoten door Van Balen, 2-0. De wedstrijd leek daarna beslist maar Opende kwam terug via Arnold Oosterbaan, die met een omhaal knap tegen scoorde, 2-1. Even later scoorde Opende opnieuw via Stefan van der Veen, maar deze goal werd door scheidsrechter Schuurman, na overleg met de assistent-scheidsrechter Piet de Boer, afgekeurd. “Ik dacht zelf dat het buitenspel was en heb dat met de assistent overlegd; die zei ook dat het buitenspel was”, aldus de arbiter na afloop. Niettemin was Opende daarna nog dicht bij 2-2. Een hard schot van Jarno Westerhof werd uitstekend gestopt door Bloem en een kopbal van Corwin Westerhof werd eveneens een prooi voor de uitstekend keepende Friese Boys-goalie. De laatste kans was voor Arnold Oosterbaan, maar zijn inzet ging naast waardoor het 2-1 bleef.

Reacties:

“Eindelijk”, was de reactie van Pier Kempenaar van Friese Boys. “Het werd tijd. Opende is een gelijkwaardige tegenstander die moesten we kunnen pakken en dat hebben we gedaan. Ik scoorde een mooi doelpunt. De keeper stond bij de eerste paal; de verste hoek was vrij en daar mikte ik ook op. In de slotfase kwamen we nog in de problemen en maakte Opende zelfs 2-2. De scheidsrechter twijfelde of het buitenspel was, maar gelukkig kon de grensrechter uitsluitsel geven”.

“Op basis van de eerste helft zou je kunnen zeggen dat Friese Boys terecht heeft gewonnen”, aldus Arnold Oosterbaan van Opende. “In de tweede helft kwamen we echter goed terug. Er werd een goal van ons wegens buitenspel afgekeurd, dat is wel een discussiepunt. Nee, al met al was een gelijkspel terecht geweest vind ik. De 2-1 van mij was een mooie goal daar kan ik echt van genieten. We hadden een hele lijst met geblesseerde spelers. Nu moeten de mouwtjes omhoog en moeten we er voor vechten”.

Opstellingen

Friese Boys: 1 Jelmer Bloem 2 Lammert Dijkstra 3 Dennie de Haan (12 Remi Kootstra) 4 Pieter van der Zwaag 5 Rienk Postma 6 Erik Hilboezen 7 René de Jong (15 Luutzen Postma) 8 Andries van der Zwaag 9 Sander Hoekstra 10 Matthias Scholtus 11 Pier Kempenaar (13 Jesse van Balen)

vv Opende: 1 Eppie Pijpker 2 Erwin Henstra 3 Stefan van der Veen 4 Eddy Oosterbaan 5 Koen Post (14 Richard Borger) 6 Wijnand Willemsen (12 Maik Nitschkowsky) 7 Patrick Pot 8 Arnold Oosterbaan 9 Daan Vlastuin (13 Cato de Boer) 10 Corwin Westerhof 11 Jarno Westerhof.

Scheidsrechter: Melvin Schuurman (Oosterwolde)

Hoofdsponsor
Mient Mulder
  • Barkmeijer
  • Boorsma van der Sluis
  • Muta Sport
Wijzigingen en afgelastingen
  • Onder het kopje programma staan de wedstrijden van de maanden november tot 1 januari 2024
  • Spelregels alle categorieën zijn te vinden onder kopje Programma.
Webshop
Webshop Friese Boys