Verslag Friese Boys 1 – Ternaard 1 zaterdag 30 november 2019

Friese Boys niet opgewassen tegen Ternaard

Afgelopen zaterdag kwam voetbalvereniging Ternaard, onder leiding van trainer Sjoerd van Klaarbergen, op bezoek in Kollumerwaag. Friese Boys wou na het goede resultaat van vorige week opnieuw drie punten aan het totaal toevoegen. Bij winst zou Friese Boys Ternaard namelijk voorbij gaan op de ranglijst. Dit is echter niet gelukt. Ternaard won de wedstrijd met 0-2.

De eerste kans was voor Friese Boys. Uit een voorzet van Pier Kempenaar kopte Sander Hoekstra de bal rakelings naast het doel van Ternaard. Het fysiek sterke Ternaard kwam hierna beter in de wedstrijd en Gosse Reinder Kingma van Ternaard kreeg een dot van een kans maar lepelde de bal over het doel van keeper Jelmer Boorsma. Vlak daarna werd Pier Kempenaar de diepte ingestuurd maar zijn inzet werd door de keeper van Ternaard met de voet gepareerd. In de achterhoede van Friese Boys werd door een foutieve terugspeelbal een enorme kans geboden aan Ternaard. Met vereende krachten kon de achterhoede van Friese Boys de fout, ten koste van een hoekschop, herstellen. Ternaard scoorde halverwege de eerste helft een doelpunt maar de treffer werd op aanraden van de assistent-scheidsrechter van Friese Boys door de prima leidende scheidsrechter van de Kerk geannuleerd wegens buitenspel. Spits Kingma van Ternaard was het hier niet mee eens en ontvang een gele kaart voor opmerkingen op de leiding. Vlak voor de rust overkwam Friese Boys hetzelfde. Uit een voorzet van de rechterkant schoof Sander Hoekstra de bal beheerst in de verre hoek maar ook deze treffer werd vanwege buitenspel geannuleerd. Ruststand derhalve 0-0.

Na de theepauze veranderde het spelbeeld nauwelijks. Friese Boys probeerde met combinatievoetbal in de buurt van het Ternaard doel te komen. Door soms slordig spel lukte dit niet, vooral de eindpass om iemand in scoringspositie te brengen mislukte vaak. Hierdoor kon Ternaard, wat vaak de lange bal hanteerde, vrij eenvoudig overeind blijven. Balverlies op het middenveld van Friese Boys leidde tot de eerste geldige treffer van de wedstrijd. Jacob van der Veen kon vanaf de 16 meter lijn snoeihard uithalen en liet keeper Boorsma van Friese Boys kansloos. Trainer Brandsma paste een drietal wissels toe om het tij te keren en alsnog een punt uit het vuur te slepen. De beste kans was voor Pier Kempenaar die uit een hoekschop prima inkopte maar keeper Plooy redde op de doellijn. Door het jagen op de gelijkmaker vielen er soms grote gaten in de achterhoede van Friese Boys. Vlak voor het einde van de wedstrijd kon Ternaard hier van profiteren en besliste de wedstrijd definitief.  Danny Post klopt op snelheid de achterhoede van Friese Boys en scoorde de 0-2. Vlak hierna floot scheidsrechter van der Kerk voor het einde van de wedstrijd.

Hoofdsponsor
Mient Mulder
  • Barkmeijer
  • Boorsma van der Sluis
  • Muta Sport
Wijzigingen en afgelastingen
  • Onder het kopje programma staan de wedstrijden van de maanden november tot 1 januari 2024
  • Spelregels alle categorie├źn zijn te vinden onder kopje Programma.
Webshop
Webshop Friese Boys