Verslag Friese Boys 1 – VVT 1 zaterdag 31 augustus 2019

VVT VERRAST FRIESE BOYS IN BEKERSTRIJD

KOLLUMERZWAAG – In de eerste bekerwedstrijd kreeg Friese Boys bezoek van VVT uit Twijzelerheide. De gasten toonden zich geenszins de mindere van Friese Boys en wonnen met 2-3.

Al na vijf minuten was het raak voor VVT. Na een hoekschop kreeg Friese Boys de bal niet weg en Richard Kempenaar schoot raak, 0-1. Liekele Vogt leek op weg naar 0-2, maar koos voor een pass op een medespeler waardoor de kans verloren ging. Friese Boys kwam op gelijke hoogte toen een voorzet van Rienk Postma via VVT verdediger Klaas Bosma in het doel verdween, 1-1. Een schot van Erik Hilboezen werd gestopt door VVT-goalie Marcel van der Land en Rienk Postma schoot voorlangs. Na een aanval door het centrum zette Friso Bosma VVT weer op voorsprong, 1-2. Siemen Sake Kamstra kreeg twee mogelijkheden op 1-3 maar scoorde niet. Zijn eerste poging ging naast en de tweede strandde op doelman Jelmer Bloem.

In de tweede helft kwam VVT op 1-3 toen Sietse Vogt vrij voor het doel opdook en scoorde, 1-3. Vrij snel stond het 2-3 door een doelpunt van Pier Kempenaar. Richard Kempenaar besloot een solo met een schot dat naast het Friese Boys-doel verdween en Erik Hilboezen schoot aan de overkant rakelings over. Invaller Mark de Boer nam een hoge bal ineens maar richtte te hoog waardoor VVT met een 2-3 overwinning van het veld stapte.