Verslag Friese Boys 1 – WTOC 1 zaterdag 19 oktober 2019

FRIESE BOYS IN DERBY LANGS WTOC

KOLLUMERZWAAG – Friese Boys heeft de derby tegen WTOC met 3-2 gewonnen. Bij de rust was de stand 2-1 voor de thuisclub. Voor aanvang van de wedstrijd werd een minuut stilte in acht genomen wegens het overlijden van Rienk Waaksma, ondernemer in Kootstertille en voorzitter van SC Kootstertille.

De eerste kans was voor Pier Kempenaar maar zijn inzet ging over het WTOC-doel. Aan de andere kant redde Jelmer Bloem op een schot van Nyckele Smeding. Een voorzet van Andries van der Zwaag leverde een nieuwe kans op voor Kempenaar maar nu belandde de bal in het zijnet. Halverwege de eerste helft nam WTOC de leiding door een treffer van Sybren Bosma, 0-1. Het werd al snel gelijk; Andries van der Zwaag legde de bal op het hoofd van Pier Kempenaar die het leer vervolgens achter doelman Geoffrie Hoiting kopte, 1-1. WTOC werd pal daarop na een mooie aanval gevaarlijk maar Jilles Bosma schoot rakelings over. Pier Kempenaar moest daarna het veld geblesseerd verlaten; hij werd vervangen door Sander Hoekstra. Daarna werd linksachter Rienk Postma van Friese Boys gelanceerd. Postma speelde een tegenstander uit en schoot de bal langs goalie Hoiting, 2-1. Jelmer Bloem voorkwam daarna de gelijkmaker van Tedo de Bruin.

Na de thee was WTOC de sterkere ploeg. Jaap de Bruin schoot naast. Namens Friese Boys ging een inzet van Andries van der Zwaag daarna eveneens naast. Jaap de Bruin kon vervolgens van dichtbij vrij inkoppen maar de aanvaller mikte te hoog. Friese Boys had daarna geluk toen Jilles Bosma tegen de lat schoot. De rebound van Tedo de Bruin werd daarna een prooi voor Jelmer Bloem. Een vrije trap van Sybren Bosma belandde tegen de paal. Het werd toch gelijk toen Jitze Keizer van buiten het strafschopgebied raakschoot, 2-2. Beide ploegen gingen voor de winst die ten slotte bij Friese Boys terecht kwam. Op aangeven van Sander Hoekstra schoot Luutzen Postma raak, 3-2.

Reacties:

In het eerste kwartier vond ik Friese Boys beter en agressiever in de duels“ aldus Sybren Bosma van WTOC. “Bij ons lag het op rechts enkele keren helemaal open. Dat heeft Friese Boys goed afgemaakt. Na de thee hadden we Friese Boys aardig in de tang maar dan vergeten we onszelf te belonen. We moeten nu snel punten pakken anders komen we een heel eind achter.

Een gelijkspel had ook gekund” aldus Erik Hilboezen van Friese Boys. “De gelukkigste heeft gewonnen vandaag. Ik vond ons in de eerste helft beter, de 0-1 voelde toen onterecht. In de tweede helft zetten ze ons onder druk, gingen ze beter voetballen en kregen ze kansen. Net toen de druk afnam scoorden ze 2-2. Wij maakten de 3-2 uit een goede counter. Ons doel is er in blijven dit seizoen”.

Opstellingen:

Friese Boys: 18 Jelmer Bloem 2 Lammert Dijkstra 3 Dennie de Haan (12 Evert Jan Evers) 4 Jan Top 5 Rienk Postma 6 Pieter van der Zwaag 7 Andries van der Zwaag (15 Luutzen Postma) 8 Erik Hilboezen 9 Matthias Scholtus 10 René de Jong 11 Pier Kempenaar (14 Sander Hoekstra)

WTOC: 1 Geoffrie Hoiting 2 Johannes van der Ploeg 3 Berend Jan Prins 18 Erik Bruinsma 5 Jitze Keizer 6 Tedo de Bruin 7 Wierd de Vries 8 Sybren Bosma 9 Jaap de Bruin (15 Erik Jan Dijkstra) 10 Nyckele Smeding 11 Jilles Bosma.

Scheidsrechter: Theo van der Bij (Leeuwarden)

Verslag: Bokke Dijkstra

Foto’s: Sake Beerstra

Hoofdsponsor
Mient Mulder
  • Barkmeijer
  • Boorsma van der Sluis
  • Muta Sport
Wijzigingen en afgelastingen
  • Onder het kopje programma staan de wedstrijden van de maanden november tot 1 januari 2024
  • Spelregels alle categorieën zijn te vinden onder kopje Programma.
Webshop
Webshop Friese Boys