Verslag Friese Boys JO12 – De Lauwers JO2

Friese Boys JO12-2 pakt uiteindelijk de volle buit tegen De Lauwers JO12-1

Kollumerzwaag- Friese Boys won met goed voetbal de eerste wedstrijd van de nieuwe competitie met 5-0 van Ternaard. Tegenstander De Lauwers verloor de eerste wedstrijd nipt met 3-2 van FC Birdaard. Na deze goede eerste wedstrijd en het positieve resultaat van de eerdere ontmoeting werd er om 8.45 vol vertrouwen afgetrapt op het natte maar toch goed bespeelbare veld van Friese Boys.

Na het eerste fluitsignaal van leidsman Hielke de Graaf ontstond er een gelijk opgaande wedstrijd. Het eerste wapenfeit van Friese Boys kwam uit een indraaiende corner van Youri die via de paal het veld weer inschoot. Hierna golfde het spel wat op en neer zonder dat beide ploegen tot grote kansen kwamen. Na een 10 minuten kwam hier verandering in en kreeg Friese Boys een aantal prima kansen. Het was Iris die de ruimte zag op rechts en Jens één op één voor de keeper zette. Helaas ging de bal wederom op het aluminium en bleef het 0-0.

Zoals je wel vaker ziet in het voetbal: als je zelf niet scoort, valt de goal aan de andere kant. En dat gebeurde. Ondanks dat de verdediging met Iris-Niels-Martijn tot nu toe prima stond was het toch De Lauwers die als eerste scoorde en de 0-1 op het scorebord zette. Een zichtbare klap voor het team dat echt een tandje bij moest zetten nu. Na voor de derde keer het aluminium te hebben geraakt was het Jorit die met een sterk afstandsschot wel wist te scoren. De stand was weer gelijk, 1-1. Daarna werd, door laksheid van de middenvelders, de verdediging voor het blok gezet en kreeg Friese Boys voor rust nog een tegengoal te verwerken, 1-2.

Ruststand 2-1

In de rust werd meer dan duidelijk aangegeven dat het anders moest. Iedereen heeft het koud na de hoosbuien van de eerste helft, klagen helpt niet. Mouwen opstropen, er korter opzitten en vechten voor de overwinning werd er gevraagd. Vanaf minuut één van de tweede helft werd duidelijk dat het team wilde leveren en dat vertaalde zich gelijk uit in een schot op de paal (4de keer) van Pieter. Hierna werd er een salvo aan schoten afgevuurd (Youri, Pieter, Eline en wederom Youri) maar de sterke keeper van De Lauwers had hier telkens een antwoord op. Uiteindelijk was het Pieter die de verdiende gelijkmaker maakte (2-2) en daarna met een goed schot de keeper zo in verlegenheid bracht dat Wilmar met een intikker de Boys op voorsprong (3-2) kon zetten.

De Lauwers kwamen hierna nog twee keer tot een afstandsschot welke beide keren prima werden gepareerd door keeper Fedde. De bevrijdende 4-2 kwam van Youri die met een goede actie werd vrijgespeeld door Eline. Met nog 8 minuten op de klok was het zaak om deze voorsprong vast te houden. Het valt de mannen uit Warfstermolen te prijzen dat ze niet opgaven en er vol voor bleven gaan. Friese Boys verdedigde de voorsprong fanatiek met als uitblinker Niels die als een echte ‘Boss’ achter de verdediging geen bal meer aan zich voorbij liet gaan.

Vorige week was het voetbal zeer verzorgd, deze week liet het team zien dat ze ook op strijdlust meekunnen in deze nieuwe competitie indeling.

Goals Friese Boys: Jorit, Pieter, Wilmar en Youri.

Verslag: Hendrik Leegstra