Verslag Friese Boys JO13 zaterdag 2 april 2022

Friese Boys JO 13-1 blijft meestrijden om de koppositie.

Op deze koude zaterdagmorgen vroeg vertrokken we onder de klanken van Tina Turner We Simply the best richting Dokkum, om daar tegen Be Quick te gaan spelen. Om 8:45 werd er na de warming up gestart met de wedstrijd. Vandaag stond Marvin op goal. De verdediging bestond uit Lennart, Jesse Jan(aanvoerder), Hessel en Durk. Het middenveld bestond uit Sytse, Arjen en Jacob. De aanvallers die starten waren Giovanni, Jelte en Jarno. De wissel was Jesse.

De eerste helft begon en het was meteen duidelijk dat de Friese Boys voor de winst wilden gaan tegen de koploper. Het was de 4de minuut toen de wedstrijd werd geopend door een goal van Jelte na mooi samenspel van de ploeg 0-1. Het stormachtig begin van de Friese Boys had Be Quick verrast en nu kwam Be Quick opzetten om de gelijkmaker te gaan scoren. Maar de verdediging van Friese Boys wist van geen wijken. De enkele keren dat Be Quick toch doorbrak was het Marvin die zijn mannetje stond en vandaag ook weer goed stond te keepen. In de 8ste minuut was er een afstandsschot van Jacob welke de goal trof 0-2. En 10 minuten later was het weer raak toen Jacob en Jelte op goal schoten en uiteindelijk  Giovanni scoorde 0-3. Wat een ruime voorsprong tegen de koploper. Hierdoor ontstond meer ruimte en wist uiteindelijk Be Quick weer terug te komen naar 2-3. Alles was nog mogelijk na niet een onverdienstelijke eerste helft van Friese Boys, vol overgave had de ploeg geknokt. Nu eerst maar een kop koffie en een ranja voor de jongens.

De tweede helft begon en beide ploegen kwamen met het mes tussen de tanden het veld op. Hoe zou dit verlopen? Weer kwamen de Friese Boys goed uit de startblokken. In de 37ste minuut was het Giovanni die wist te scoren 2-4.  1 minuut later was het Jacob die scoorde uit een afstandsschot. Deze werd onterecht buitenspel gegeven en afgekeurd. Maar hierdoor waren de Friese Boys niet verslagen. Vol gingen ze door en het was 49ste minuut toen Jelte weer wist te scoren 2-5. Het verschil was gemaakt en nu niet Be Quick laten terug komen. Door goed druk op Be Quick te houden werd kort daarna een bal via Jelte door een speler van Be Quick terug gespeeld en via de keeper verdween de bal in eigen goal 2-6. De wedstrijd was beslist in deze doelpuntrijke wedstrijd mochten de Friese Boys dit niet meer uit handen geven. Toch wist Be Quick toch nog 2 maal te scoren en daarmee werd de eindstand bepaald op 4-6. Toch was dit 1 van de beste wedstrijd van de Friese Boys en de overwinning is behaald door de strijd van de gehele ploeg. Na de wedstrijd klonk dan ook Simply the best van Tina Turner door de kleedkamer.  Tevreden keerden de Friese Boys weer huiswaarts om volgende week naar Driesum te gaan om daar tegen VIOD te gaan spelen.

Verslag: Otto Smid