Verslag Friese Boys JO15-BroeksterWalden JO15 zaterdag 11-12-2021

Friese Boys JO15-1 verliest op een koude winterochtend van SJO BroeksterWalden JO15-1

Op zaterdag 11 december stond de wedstrijd tussen Friese Boys JO15-1 en SJO BroeksterWalden JO15-1 op het programma. Op de vroege ochtend was het voor beide teams niet lastig om wakker te worden, want de ijzige omstandigheden zorgden ervoor dat beide teams geconcentreerd aan de aftap stonden. Echter zorgden deze ijzige omstandigheden er ook voor dat het veld er winters bij lag: hard en bezaait met een laagje ijs. Gelukkig kon er wel gewoon afgetrapt worden.

Het duurde even voordat beide teams gewend waren aan het harde veld en dit zorgde voor een rommelige en slordige beginfase van de wedstrijd. Eenmaal op gang gekomen kwamen er voor beide teams kansen op een doelpunt. Friese Boys JO15-1 was de ploeg die het bal opende met een doelpunt. 10 minuten voor rust was het namelijk Fokke die aan mocht leggen voor het nemen van een vrije trap en met een harde knal zorgde deze zelfde Fokke ervoor dat de 1-0 op het scorebord kwam te staan. Met deze stand werd eveneens gerust.

Na de rust was direct te zien dat de verhouding in de tweede helft wel anders zou zijn. Door de nodige blessures en niet fitte spelers was er aan de kant van Friese Boys noodgedwongen gewisseld en dit was terug te zien in het spel. BroeksterWalden wist kort na rust een doelpunt te maken en daardoor zaten ze weer helemaal in de wedstrijd. Friese Boys wist zich na deze goal niet te herpakken en door wat pijntjes aan de kant van Friese Boys was het elftal niet helemaal fris meer. BroeksterWalden was sterk uit de kleedkamer gekomen na de rust en wist Friese Boys in de tweede helft te overrompelen en dit zorgde natuurlijk ook voor doelpunten aan de kant van BroeksterWalden. Na 70 minuten voetballen stond 1-4 op het scorebord. Dit was de eindstand en de jongens van BroeksterWalden mochten dus de drie punten mee terug te nemen. Voor de winter staat er voor Friese Boys JO15-1 nog één wedstrijd op het programma en dat is volgende week zaterdag tegen Noordbergum JO15-1.

Foto’s: Sake Beerstra