Verslag Friese Boys JO15 dd 12-11-2022

Friese Boys JO 15-1 komt terug van achterstand tegen Holwerd/Ternaard/Blija JO 15-1.

Op deze mistige zaterdagmorgen mochten de Friese Boys JO 15-1 op sportpark de Seadkampe, Holwerd/Ternaard/Blija JO 15-1 ontvangen. Na de warming up begon om klokslag 9:00 de wedstrijd onder leiding van Peter Kempenaar, de vlagger van Friese Boys was Foppe v/d Veen. Op goal stond Marvin, de verdediging bestond uit Cyner, Javier(aanvoerder), Sydse en Lennart. Het middenveld bestond uit Wieger, Jelte Feenstra, Jelte Kloosterman. De aanvallers waren Foppe Durk, Jarno en Jitse. Op wissel starten Sytse en Jesse Jan.

De wedstrijd begon en het was meteen duidelijk dat de Friese Boys vandaag de punten in Kollumerzwaag wilden houden. In de 2de minuut was daar al een aanval van Friese Boys met een mooie voorzet van Jitse, maar helaas stond er niemand voor de goal. In de 13de minuut was hetzelfde laken een pak en stond er helaas weer niemand voor de goal. De 3de voorzet van Jitse werd goed gestopt door de keeper van Holwerd/Ternaard/Blija. Het was meteen duidelijk dat het vandaag zou moeten kunnen tegen deze ploeg, de jongens gingen door met druk zetten op de goal van Holwerd/Ternaard/Blija. Dit resulteerde twee minuten later in een voorsprong van Friese Boys, toen wederom Jitse weer een voorzet gaf die bij Foppe Durk belande die wist te scoren 1-0. In de 25ste minuut was er weer een aanval van Friese Boys waaruit Jarno bijna wist te scoren, maar de keeper van Holwerd/Ternaard/Blija wist het schot te keren. In de 28ste minuut was daar een aanval van de tegenstander maar Marvin wist dit schot te keren. Inmiddels liepen we al naar het einde van de eerste helft en na nog een kans voor Jelte Feenstra en een schot van Wieger was daar toch de ruststand van 1-0 voor Friese Boys.

De tweede helft begon en er was nog van alles mogelijk, duidelijk was wel dat de Friese Boys de bovenliggende partij was. Alleen het verschil was maar 1 doelpunt wat Holwerd/Ternaard/Blija weer alle kansen bood. De eerste 5 minuten van de wedstrijd waren voor de Friese Boys, met kansen maar geen doelpunten. In de 53ste minuut was daar een aanval van Holwerd/Ternaard/Blija en moest er worden ingegrepen door de verdediging met een overtreding. Uit de daarop volgende vrijetrap volgde de gelijkmaker voor Holwerd/Ternaard/Blija 1-1. De Friese Boys waren even de kluts kwijt, zeker toen daar 2 minuten later de voorsprong voor Holwerd/Ternaard/Blija volgde 1-2. Dit was andere koek een achterstand iets wat niet bij de wedstrijd paste waar de Friese Boys de bovenliggende partij was. Dus tandje erbij en zien dat de aansluitingstreffer kan worden gemaakt. In de 56ste minuut kwam de bal door mooi samenspel van Javier en Jesse Jan bij Foppe Durk die de bal voorgaf, hieruit wist Jelte Kloosterman te scoren 2-2. De verdiende gelijkmaker en nu nog proberen de winst binnen te halen. Dit zou bijna gebeuren in de 63ste minuut toen Jarno bijna wist te scoren, maar het schot werd gekeerd door de keeper. Toen de wedstrijd was afgelopen was er enigszins een teleurstelling over het gelijke spel, maar ook tevredenheid over het feit dat de Friese Boys terug waren gekomen vanuit een achterstand. Nu op naar de volgende wedstrijd zaterdag 19 november uit tegen sc Veenwouden.

Verslag: Otto Smid