Verslag Friese Boys JO7 zaterdag 3-9-2022

EERSTE WEDSTRIJDEN FRIESEBOYS JO-7
Na een korte maar krachtige warming-up en tactische bespreking van leider Wietse van der Land konden de jongens van Friese Boys dan eindelijk beginnen aan hun eerste wedstrijden voor de club in rood-wit.
Om 09.00 klonk het fluitsignaal en na 20 seconden was het al raak! Ismael maakt het eerste doelpunt voor dit sterrenelftal. Echter na de aftrap kwam Kollum direct op gelijke hoogte. Na kansen over en weer was de enige vrouwelijke tegenstander van Kollum trefzeker. 2-1 voor Kollum. Na 6 minuten werd het 3-1 voor Kollum.Vervolgens na de aftrap waarin Friese Boys als eerste bij de bal was maakte Ismael zijn 2e goal van de wedstrijd. 3-2. Een vrije trap van Yvar ging helaas in de muur van de Kollumers in de 9e minuut.Daarna scoorde kollum tweemaal maar dit mocht de pret niet drukken. De jongens hadden plezier en vochten keihard door om hier nog een resultaat te halen. In de slotminuten onderschepte Ismael de bal en schoot op doel na een korte dribbel maar het schot ging vervolgens rakelings naast. Toen Kollum daarna dreige de wedstrijd definitief op slot te zetten haalde Simon net op tijd de bal nog van de lijn en zette gelijk een dribbel in die helaas eindigde na een aantal meter. Daarna klonk het fluitsignaal en mochten de jongens water drinken en voorbereiden op de volgende wedstrijd!
Eindstand: Kollum 5 – 2 Friese Boys
De 2e wedstrijd mochten de jongens 5 tegen 5 spelen tegen een andere delegatie van Kollum. Na 2 minuten haalde Simon wederom de bal van de lijn echter na een schermutseling voor het doel werd het toch 1-0 voor Kollum. Vervolgens ging het snel en stond het 3-0. Maar de jongens lieten zich niet kennen! Een bal op de paal van Yvar kwam bij Ismael in de voeten en die schoot raak! 3-1. In minuut 7 had kollum op eigen helft de bal, en Folkert dacht: die bal blijft hier! Hij blokte en schot van Kollum. Hierdoor bleef de bal op de helft van Kollum. Folkert had de smaak te pakken, hij onderschepte de bal en lobte de bal over de verdediging van Kollum. 3-2. Friese Boys kwam goed in het spel, ze vochten als leeuwen. Simon stond als een leeuw te verdedigen maar na 9 minuten maakte Kollum 4-2.
Eindstand: Kollum 4 – Friese Boys 2
De derde en laatste wedstrijd van vandaag was WTOC de tegenstander.
De eerste minuten stond in het teken van een kansenregen voor Friese Boys. Echter kreeg WTOC het voor elkaar om tegen de paal te schieten maar na goed verdedigen van Friese Boys ging ook de schermutseling daarna niet in het doel. Stand nog steeds 0-0. In de 5e minuut dribbelde Ismael vanaf de zijlijn door de verdediging van WTOC en vanaf een dikke 7 meter schoot ie genadeloos raak! 1-0! WTOC kreeg een aantal kansen op rij maar onze nummer 14 stond goed te verdedigen, hij haalde alles van de lijn! In de 9e minuut scoorde Ismael de 2-0. De wedstrijd op slot zetten was nu het doel om zo onze eerste 3punter van het seizoen binnen te slepen. En daar was het eindsignaal!
Eindstand: WTOC 0 – 2 Friese Boys