Verslag Friese Boys JO8 dd 14-9-2022

Woensdagavond 14 september mochten de jonge fanatiekelingen van de jo8 van Friese Boys het opnemen tegen de jo-8 van Broeksterwalden. Ondanks de grote nederlaag van afgelopen zaterdag was iedereen vol goede moed. Na de laatste tactiek besprekingen door Edger en Jacob was daar om 18.30 uur het fluitsignaal. Friese Boys begon de wedstrijd goed en probeerde naar voren te spelen. Echter kwam na 3 minuten al de eerste tegentreffer. Bernt en Rienk waren scherp en beëindigden meerdere aanvallen van Broeksterwalden en ook door Geale werden meerdere aanvallen letterlijk getackeld. Na 7 minuten spelen kwam er een goede kans voor Broeksterwalden, maar met een knappe redding wist Mark de bal tegen te houden. Siebren, Jochem en Lieke probeerden elkaar in de aanval te zoeken en dit resulteerde een aantal keer in een mooie aanval. Echter kreeg de tegenstander daardoor iets meer vat om de wedstrijd en was het na 16 minuten spelen 5-0 voor Broeksterwalden. In de 20e minuut kwam daar nog 1 bij, de 6e tegengoal was een feit. Ondanks dat lieten de toppers van de jo8 de kopjes niet hangen en dit werd net voor rust beloond met een treffer door Jochem. Met 6-1 gingen we de rust in. Althans.. dat was het idee van de scheidsrechter. Na het fluitsignaal besloot de scheidsrechter naar de kantine te gaan, maar de jonge enthousiastelingen hadden daar geen boodschap aan en voetbalden fanatiek door. Toen meerdere keren was gezegd dat het rust was en ze naar kleedkamer moesten gaan viel daar toch eindelijk het kwartje.

Direct in het begin van de 2 helft was er een goeie kans van Geale na keepersbal van Frieseboys, helaas werd deze gekeerd door een verdediger. Kort daarna ging Broeksterwalden in de aanval, maar het schot belandde tot opluchting van Mark op de paal. Helaas volgde hierna alsnog de 7-1. Rienk had de smaak te pakken, hij pakte de bal uit de goal en holde naar de middenstip. Klaar om direct weer in de aanval te gaan met zijn team. Friese Boys kwam steeds meer in de wedstrijd en meermaals waren er goede aanvallen. Ondanks de grote chaos in het veld probeerden ze over te spelen en elkaar te zoeken. Helaas lukte het niet om uit deze aanvallen een doelpunt te halen. Waar wij moeite hadden met scoren slaagde dit bij de tegenstander wel. Broeksterwalden wist in de slotfase van de wedstrijd nog driemaal het doel te vinden. Met een eindstand van 10-1 werd deze wedstrijd verloren. Ondanks de nederlaag waren de jongens / meid dik tevreden en de coachen/supporters niet minder.

Het  was weer een leerzame maar vooral leuke avond. Op naar zaterdag, dan mogen de toppers het opnemen tegen de jo-8 van Buitenpost.