Verslag Friese Boys JO9-1 dd 19-11-2022

Friese Boys JO9-1 is Hardegarijp JO9-2 de baas in meeslepend duel.

In een uiterst attractieve en spannende wedstrijd wist Friese Boys zijn vierde overwinning op rij te boeken. Met een 6-8 einduitslag in en tegen Hardegarijp werd er wederom een waar doelpuntenfestijn op de mat gelegd.

Jorn kon er deze match niet bij zijn. Daarnaast was Melle de afgelopen dagen niet fit. Daarom werd er voor de zekerheid in de persoon van Mark al extra versterking van buitenaf aangetrokken. Melle was toch goed uit de veren gekomen dus hij kon alsnog wel aansluiten bij de selectie.

Met de temperatuur rond het vriespunt en een heerlijk zonnetje kon er onder perfecte voetbalomstandigheden op het keurig uitgelijnde veld 5 worden afgetrapt. Ben stond weer te trappelen om plaats te gaan nemen onder de lat. Daarnaast werd de defensie gevormd door spelmaker Herre, laatste mannen Mark en Karst en wingback Mart Jelke. De aanval bestond uit de voorwaartsen Aldert Jan, Melle en Milan.

Na drie redelijk eenvoudige overwinningen op rij had Friese Boys aan Hardegarijp wel een stevige kluif. De eerste helft waren de ploegen aan elkaar gewaagd en ging het spel heen en weer. Uiteindelijk werd er met een krappe 2-3 voorsprong de rust in gegaan door doelpunten van Milan, Melle en Mart Jelke.

Koud uit de kleedbox gekomen werd het 2-4 via Mart Jelke. Direct daarna ging het een paar keer mis achterin, waardoor Hardegarijp de stand toch weer heel snel vlot wist te trekken naar 4-4. De spanning was weer terug in de wedstrijd. De mannen uit Kollumerzwaag rechtten echter hun rug en gingen weer met elkaar op zoek naar de voorsprong. Deze zoektocht werd beloond, Milan zorgde voor de 4-5 en Mart Jelke kon de 4-6 binnentikken nadat de bal via de paal voor zijn voeten belandde vanuit een knal van Melle.

In de laatste fase leek Hardegarijp toch weer terug te komen in de wedstrijd maar Friese Boys zorgde er voor dat dit niet ging gebeuren. Beide ploegen scoorden nog twee keer, hiermee werd de eindstand op 6-8 bepaald. De goals aan Friese Boys-zijde gingen knap raak. Het afstandsschot van Mart Jelke ging er al mooi in maar vooral de kopbal van Melle uit een afgemeten voorzet van Mart Jelke was volop genieten.

Na afloop werden de pingels met verve genomen door de Boys en wist goalie Ben een aantal keer knap redding te brengen. Gastspeler Mark werd bedankt voor het bijspringen en voor zijn sterke defensieve bijdrage. Volgende week wacht de thuiswedstrijd tegen Blauw-Wit ’34 JO9-8.

 

Hoofdsponsor
Mient Mulder
  • Barkmeijer
  • Boorsma van der Sluis
  • Muta Sport
Wijzigingen en afgelastingen
  • Onder het kopje programma staan de wedstrijden van de maanden november tot 1 januari 2024
  • Spelregels alle categorieën zijn te vinden onder kopje Programma.
Webshop
Webshop Friese Boys