Verslag Friese Boys JO9 8-10-2022

IJzersterk Friese Boys JO9-1 wint kraker van Buitenpost JO9-1 Een fenomenale eerste helft van Friese Boys bleek voldoende voor de overwinning. Na veertig minuten waren het de Kollumerzwagers die er met de punten vandoor gingen uit Buitenpost. Na afloop circuleerden er diverse eindstanden, maar op papier werd het 4-7.

Manager Daniël was er vanwege zijn honeymoon-trip met zijn echtgenote Tjitske niet bij. Hij keek vanaf het goudgele strand van Ibiza mee via de livestream. Hierdoor zou Milan er in eerste instantie ook niet bij zijn. Maar de staf vond deze pot dermate belangrijk dat geregeld werd dat Milan, in goede afstemming met pake en beppe Hiemstra, opgepikt en thuisgebracht werd. Daarnaast genoot ook keeper Ben van een lang weekend weg. Reservedoelman Jorn nam zijn plaats in onder de lat.

Het laatste treffen met Buitenpost van vorig seizoen zat nog vers in het geheugen bij de Boys. Buitenpost trakteerde Friese Boys destijds op de eerste verliespartij na een hele lange ongeslagen reeks. Voor de jongens een grote teleurstelling toen maar tegelijkertijd was het ook een heel belangrijk leermoment in hun nog prille carrière.

Direct vanaf de aftrap was duidelijk dat Friese Boys in deze wedstrijd aasde op revanche. Er werd een uitstekende eerste helft op de mat te gelegd. Stuk voor stuk voerde iedere speler zijn eigen taak zeer goed uit. Zo hield goalie Jorn zijn doel schoon via katachtige en uiterst belangrijke reddingen. En verdedigers Karst en Aldert Jan vormden keer op keer een sta-in-de-weg voor de Buitenposter aanvallers. Centraal bewaakte Herre het overzicht en verdeelde het spelletje terwijl Mart Jelke steeds op links opstoomde. En een onvermoeibare Milan en goalgetter Melle waren voorin de baas. Dit collectief zorgde er voor dat er bij rust maar liefst 1-5 op het scorebord stond. Een ontketende Melle (met drie puike goals) en twee eigen doelpunten zorgden voor deze gedroomde tussenstand.

Tijdens de rust was de euforie duidelijk merkbaar. De Boys waren zo trots als wat met deze ruime voorsprong tegen hun rivaal. Toch werd er gewaakt voor overschatting en achteroverleunen: het is en blijft Buitenpost. Koud begonnen aan de tweede helft werd deze afspraak direct nagekomen. Mart Jelke schoot namelijk gelijk de 1-6 binnen. Buitenpost deed daarna nog wel een aantal keer wat terug, maar mede door een knappe goal van Milan en een uiterst sterk keepende Jorn behield Friese Boys een ruime marge. De Buitenposter spelleider floot na veertig minuten af en bepaalde de eindstand op 4-7.

Na afloop werd er in de eigen kantine nog een feestje gevierd met AA en een zakje chips. Al met al een prachtig slotakkoord van dit eerste competitieblok. Na de aankomende herfstvakantie volgt er een nieuwe competitieindeling waarin deze sterke lijn hopelijk voortgezet kan worden.

Hoofdsponsor
Mient Mulder
  • Barkmeijer
  • Boorsma van der Sluis
  • Muta Sport
Wijzigingen en afgelastingen
  • Onder het kopje programma staan de wedstrijden van de maanden november tot 1 januari 2024
  • Spelregels alle categorieën zijn te vinden onder kopje Programma.
Webshop
Webshop Friese Boys