Verslag Friese Boys – Surhuisterveen zaterdag 11 juni 2022

FRIESE BOYS IN NACOMPETITIE LANGS SURHUISTERVEEN: 3-2

KOLLUMERZWAAG – Friese Boys heeft het nacompetitieduel tegens Surhuisterveen met 3-2 gewonnen. Bij de rust was de stand 2-0 voor Friese Boys.

De eerste kans was na acht minuten voor Friese Boys. Na een pass van Matthias Scholtus verscheen Pieter van der Zwaag alleen voor het doel maar Van de Zwaag zag zijn schot gekeerd door doelman Theo de Haan. Een kopbal van Dirk-Jan Heidstra verdween naast het doel van Surhuisterveen en Niels de Vries zag zijn schot geblokt door een verdediger. Na bijna een half uur was het raak. Een hoge bal in het strafschopgebied belandde voor de voeten van Pieter van der Zwaag die de bal onhoudbaar in de kruising knalde, 1-0. Vijf minuten voor de thee had Van der Zwaag opnieuw succes. Hij won een duel van de uit zijn doel gekomen doelman Theo de Haan en schoot van afstand raak, 2-0. Namens de gasten verdween een kopbal van Feico Fokkinga naast het doel.

Drie minuten na de thee kopte Bert Bosgra namens de gasten naast. Keeper Theo de Haan redde goed op een inzet van Pier Kempenaar. De Friese Boys verdediging redde een keer op de doellijn. Na iets meer dan een kwartier scoorde Surhuisterveen tegen. Uit een vrije trap kwam de bal hoog voor het doel waar Bart Bosgra koppend scoorde, 2-1. Twee schoten van Friese Boys -speler Nick de Graaf troffen geen doel. Een kopbal van Bart Cazemier verdween naast het Friese Boys doel. Jelmer Boorsma redde op een kopbal van Jorrit Veenstra. Het werd gelijk door de vrijstaande Geert-Wim de Kleine, 2-2. Twee minuten voor tijd viel de beslissing. Goed voorbereidend werk van Riemer Atema werd afgerond door Pier Kempenaar: 3-2. Friese Boys speelt zaterdag tegen Westerkwartier om een plaats in de vierde klasse.

Verslag: Bokke Dijkstra

Foto’s: Sake Beerstra

Hoofdsponsor
Mient Mulder
  • Barkmeijer
  • Boorsma van der Sluis
  • Muta Sport
Wijzigingen en afgelastingen
  • Onder het kopje programma staan de wedstrijden van de maanden november tot 1 januari 2024
  • Spelregels alle categorieën zijn te vinden onder kopje Programma.
Webshop
Webshop Friese Boys