Verslag Frisia 1 – Friese Boys 1 zaterdag 7 september 2019

LAC FRISIA TE STERK VOOR FRIESE BOYS

LEEUWARDEN – In de tweede ronde van de beker reisde Friese Boys naar Leeuwarden om daar tegen LAC Frisia te spelen. Het werd een dikke nederlaag voor Friese Boys: 5-1.

De eerste kans was voor Frisia maar doelman Jelmer Bloem stopte het schot van Dennis Elzinga. Een vrije trap van Jan Dirk Faber werd eveneens een prooi voor Bloem. Het was Friese Boys dat daarna de leiding nam. Na een foute pass bij Frisia knalde Erik Hilboezen de bal achter thuisclub-doelman Albert Kobus, 0-1. Nadat Jordy Hoekema over kopte na een hoekschop werd het even later gelijk door een goal van Dennis Elzinga, 1-1. Namens Friese Boys ging een schot van Pieter van der Zwaag naast het Frisia-doel. Een  doelpunt van Frisia werd wegens buitenspel afgekeurd maar de thuisclub  nam op slag van rust toch de leiding door een treffer van Jordy Hoekema, 2-1.

Nadat Jelmer Bloem een inzet van Jordy Hoekema had gestopt werd het na de thee 3-1. Op aangeven van Patrick Hoving scoorde Jordy Hoekema nu wel , 3-1. Jelmer Bloem stopte schoten van Dennis Elzinga en Patrick Hoving waarna  Frisia in de slotfase uitliep. Het was invaller Abdelkarim Hazimi die met twee goals de eindstand op het scorebord zette, 5-1.

Hoofdsponsor
Mient Mulder
  • Barkmeijer
  • Boorsma van der Sluis
  • Muta Sport
Wijzigingen en afgelastingen
  • Onder het kopje programma staan de wedstrijden van de maanden november tot 1 januari 2024
  • Spelregels alle categorieën zijn te vinden onder kopje Programma.
Webshop
Webshop Friese Boys