Verslag GSVV 1 – Friese Boys 1 d.d. 23-11-2019

Venijn zit hem in de staart bij GSVV tegen VV Friese Boys

Friese Boys heeft in een krankzinnige slotfase de volle drie punten gepakt tegen hekkensluiter GSVV. Na de late gelijkmaker van GSVV waren het de jongelingen Nick de Graaf en Luutzen Postma die ervoor zorgden dat Friese Boys alsnog als winnaar van het veld stapte.

De eerste minuten van de wedstrijd waren voor de thuisclub. Friese Boys had het lastig met de twee snelle spitsen van GSVV. Het was dan ook in de 10de minuut al raak voor de thuisclub. Daarna kwam Friese Boys beter in de wedstrijd maar voor rust werd er niet meer gescoord. Na rust was al snel duidelijk dat er een heel ander Friese Boys op het veld stond. Het was spits Sander Hoekstra die in de 50ste minuut de gelijkmaker maakte. Toen Pier Kempenaar na een goede voorzet van René de Jong een kwartier later de 1-2 maakte leek er geen vuiltje aan de lucht. Totdat de scheidsrechter 2 minuten voor tijd een strafschop gaf welke feilloos werd benut door GSVV speler Oeds Kuipers.

Een vrij makkelijke winstpartij veranderde plots in zuur puntverlies. Inmiddels al ver in de blessuretijd leek er weinig meer mogelijk. Maar daar dachten de inmiddels ingevallen jeugdspelers Luutzen Postma en Nick de Graaf heel anders over. Een lange bal van achteruit werd door Nick op waarde geschat. Met een fantastische aanname wist hij de bal op volle snelheid te controleren en stelde Luutzen in staat om de verdiende 2-3 te scoren.

Foto’s: RTVNOF/Erik Visser en Wietse de Graaf