Verslag Haulerwijk 1 – Friese Boys 1 (verslag Haulerwijk)

HAULERWIJK – In een gelijkwaardige wedstrijd op het laatste moment verliezen is extra zuur. Dit overkwam Friese Boys op Sportpark de Hichte in Haulerwijk. Na kansen van beide partijen gingen Haulerwijk en Friese Boys de rust in met een 0-0 stand op het scorebord. Ook de tweede helft begon gelijk op, maar in de 81e minuut ging het mis en namens Haulerwijk scoorde Romar Elsinga de 1-0. Een zichtbare klap voor Friese Boys die in de blessuretijd ook nog een tweede goal tegen kreeg, waardoor de wedstrijd eindigde in 2-0.

Het zonnetje scheen dus het was prima vertoeven op Sportpark de Hichte en lekker weer om te voetballen. Zowel Haulerwijk als Friese Boys begonnen met veel pit, wat resulteerde in een rommelig begin van de wedstrijd met veel kleine overtredingen waarin Friese Boys het overwicht had. Pas na de twintigste minuut kwamen er van beide ploegen serieuze kansen. Na een blessurebehandeling aan de knie van Friese Boys aanvoerder Wietse van der Land was het Job Lisse van Haulerwijk die in de dertigste minuut de bal net over het doel van keeper Jelmer Bloem schoot. Een paar minuten later had Pieter van der Zwaag van Friese Boys een prachtig schot die in de handen van keeper Jurjen Huurman van Haulerwijk belandde. Ook de keeper van Friese Boys moest aan de bak, die een goed schot van Tom Mulder pakte. Het spel was gelijkwaardig, maar beide ploegen wisten de kansen niet te benutten. De eerste helft eindigde dan ook in een 0-0 stand. Beide ploegen wisselden in de rust. Bij Haulerwijk werd Yourie ter Veld vervangen door Marcel Vogelzang en bij Friese Boys kwam Pier Kempenaar er in voor Pieter van der Zwaag.

Het zonnetje was inmiddels verdwenen en de temperatuur was gedaald, maar voor beide partijen was de wil om te winnen nog even groot. Friese Boys begon de tweede helft met een aantal kansen, maar had in de zestigste minuut de grootste kans van de wedstrijd moeten benutten. Marten Starkenburg had de keeper al uitgespeeld, maar zijn schot werd door een speler van Haulerwijk net voor de doellijn gestopt. In de 62e minuut wisselde Friese Boys trainer Jaap Visser zijn aanvaller Marten Starkenburg voor Jelmer Brinkman. Haulerwijk werd steeds aanvallender en creëerde kans op kans. In de 68e minuut pakte Friese Boys keeper Jelmer Bloem een vrije trap en ook de twee daaropvolgende kansen werden goed weggewerkt. Ook Haulerwijk voerde een wissel door en in de 71e minuut kwam Arne Schut er in voor Marcel Hillhorst. Friese Boys gaf het nog niet op en bleef ook met kansen komen, maar de schoten van de aanvallers ginen net naast of over. Na twee blessurebehandelingen aan de kant van Friese Boys, schoot ook Johannes Beiboer net naast het doel van Haulerwijkkeeper Jurjen Huurman. Toch was het Haulerwijk die in de 81e minuut de 1-0 in het doel schoot. Door een fout van de verdediging van Friese Boys kon Romar Elsinga namens Haulerwijk schieten en ditmaal was het raak, de bal verdween in de linker midden/bovenhoek.

Andries van der Zwaag van Friese Boys bleef verslagen zitten in het strafschopgebied en werd direct gewisseld voor Mark de Boer. Met nog zes minuten op de klok schoot Lammert Dijkstra op het Haulerwijkse doel, maar hij stond buitenspel. Haulerwijk voerde in de 89e minuut ook zijn laatste wissel door, Louw Jan Beijert maakte plaats voor Hans Rozema. Friese Boys kwam er niet meer aan te pas en in de blessuretijd maakte Haulerwijk de tweede goal van de wedstrijd. Op aangeven van Romar Elsinga schoot de ingevallen Marcel Vogelzang binnen in de rechteronderhoek, waarna scheidsrechter J. van Leeuwen uit Peize het eindsignaal gaf. De temperatuur was nu ook figuurlijk gedaald voor Friese Boys, die Sportpark de Hichte moest verlaten met een 2-0 verlies.

Verslag: Haulerwijk
© Foto’s: Lisa Taekema