Verslag Oostergo 1 – Friese Boys 1 zaterdag 19 maart 2022

FRIESE BOYS WINT VAN OOSTERGO: 1-2

EE – Friese Boys heeft de uitwedstrijd tegen Oostergo met 2-1 gewonnen. Bij de rust was de stand   2-0 voor Friese Boys.

Friese Boys was in de eerste helft de betere ploeg. In de eerste minuut verdween een kopbal van Luutzen Postma naast het Oostergo-doel en Dirk-Jan Heidstra schoot in de handen van doelman Geert de Jong. Even later constateerde scheidsrechter Zijlstra een handsbal van een Oostergo-verdediger en dat betekende een strafschop voor Friese Boys. Deze werd feilloos benut door Erik Hilboezen, 0-1. Twee pogingen van Matthias Scholtus hadden daarna niet de juiste richting. Een treffer van Dirk-Jan Heidstra werd afgekeurd wegens buitenspel. Het werd 0-2 toen een voorzet van Dirk-Jan Heidstra via Oostergo-speler Harm Kroodsma in het doel verdween.

In de tweede helft redde doelman De Jong op een inzet van Pier Kempenaar. Luutzen Postma was dicht bij een treffer maar zijn inzet ging net naast. Oostergo mocht daarna twee vrije trappen nemen. Dirk-Jan Schreiber schoot de eerste in de muur en de tweede van Halbe Mossel ging naast. Na een pass van Luutzen Postma schoot Dirk-Jan Heidstra rakelings over. Aan de andere kant verdween een kopbal van Herman Sprik over het Friese Boys-doel. Het werd 1-2 toen Julius de Jong met een fraai schot doel trof. Een schot van Willem Sikkema werd daarna fraai gestopt door Jelmer Bloem. Ook de rebound was een prooi voor Bloem. Daarna kreeg Friese Boys kansen de wedstrijd de beslissen maar Pier Kempenaar schoot voorlangs en Dirk-Jan Heidstra schoot twee keer naast. Een schot van Luutzen Postma werd gestopt door doelman De Jong. Het bleef daardoor bij een 1-2 stand.

Verslag: Bokke Dijkstra

Foto’s: Sake Beerstra