verslag Oostergo JO13-1 – Friese Boys JO13-1

Verslag bekerwedstrijd Oostergo JO13-1   –  Friese Boys JO13-1, uitslag 3-13

 

Direct vanaf het begin van de wedstrijd was het al raak. Een fraaie combinatie waarbij Sieds Bijker samen met Yoran Weistra combinerend door de verdediging van Oostergo heen ging en Sieds scoorde beheerst, 0-1. Hierna begon een verkennende fase waarbij beide ploegen wel wat probeerden maar de wedstrijd hoofdzakelijk op het middenveld op en neer golfde. Het was vervolgens Oostergo die 2x wist te profiteren van niet al te sterk verdedigen van onze boys. Hierdoor werd het 2-1. Maar gelukkig waren deze tegentreffers blijkbaar voor onze jongens voldoende reden om een tandje bij te zetten. De wedstrijd werd volledig naar eigen hand gezet. Friese Boys was eigenlijk voortdurend de aanvallende ploeg en Oostergo probeerde wel maar kon niet meer echt tot kansen komen. Het was dan ook vrij snel weer raak. Een mooie assist van Marnick Klaver op Yoran Weistra, werd door Yoran goed aangenomen en knap langs de keeper geschoten, 2-2. Een combinatie waarbij Rowan Damsma overspeelde naar Yoran Weistra en Yoran vervolgens naar Sieds Bijker en Sieds die Rowan Damsma in stelling bracht om te schieten. Jammergenoeg werd deze prachtige combinatie niet afgerond met een doelpunt, want het schot ging rakelings naast.

Een assist van Sieds Bijker werd door Marten van Kammen ineens geweldig geschoten. Onhoudbaar voor de keeper verdween het leer in het net, 2-3.

Sieds Bijker speelde de bal op Wolter Hoekstra en Wolter wist met een assist Bouke van der Veen te bereiken. Bouke rondde deze kans goed af, 2-4. Wolter Hoekstra ging zelf eens op avontuur en kwam met een eigen actie tot scoren, 2-5. Het was vervolgens Sieds Bijker die met een verwoestend schot het doel net miste. De bal ketste op de paal. Het was vervolgens weer Wolter die op avontuur ging en weer met een eigen actie tot scoren kwam, 2-6. Nog een mooie actie van Wolter betekende 2-7. Met deze stand gingen we de rust in. In de rust is de ploeg door leider Jacob Klaver voorbereid op de tweede helft. Hij gaf aan dat we door moesten gaan en niet weer zoals vorige week moesten wegzakken en de tegenstander de kans moesten geven om de voorsprong te verkleinen.

De tweede helft was nog maar net bezig of het was Sieds Bijker die met een actie tot scoren kwam, 2-8. Een geweldig schot van Sieds werd op spectaculaire wijze gered door de keeper van Oostergo.  Een handsbal van een Oostergo-verdediger binnen het 16-meter gebied betekende een strafschop. De penalty werd door Wolter Hoekstra keihard en onhoudbaar binnen geschoten, 2-9. Een fraaie actie was het vervolgens van Wolter Hoekstra die met een mooi schot over de keeper 2-10 op het scorebord zette. Oostergo kwam hierna met een aanval vlakbij onze goal. Er volgde een scrimmage en de uit de scrimmage wegrollende bal, werd vanaf 16 meter door Oostergo op ons doel geschoten. Onhoudbaar voor onze stand-in keeper Daniël Keegstra en de stand kwam hiermee op 3-10. Sieds Bijker omspeelde met een mooie actie de keeper en rondde keurig af, 3-11. Roan van der Wal kwam op snelheid over de rechter flank door en bereikte met een assist Rowan Damsma. Rowan schoot beheerst binnen, 3-12. De wedstrijd liep zo naar het einde, maar vlak voor tijd kreeg Friese Boys nog een vrije trap op ongeveer 20 meter van het doel. Sieds Bijker knalde de vrije trap hoog in de touwen waarmee de eindstand op het scorebord werd gezet van 3-13.

Deze wedstrijd was een genot om naar te kijken. Alle spelers toonden een goede inzet. Verdedigend ging het veel beter dan vorige  week. Daarbij moet vermeld dat Jarno van Houten, Rik van Lingen en Jarno de Jong geweldig werk hebben verricht in de verdediging. Ze zaten er bovenop en gaven de tegenstander weinig kans om iets met de bal te kunnen doen. Aanvallend gaat het nu al 2 wedstrijden op rij goed. In 2 wedstrijden hebben we 23 keer gescoord, dus dat gaat lekker. Maar natuurlijk zijn er ook deze wedstrijd weer leermomenten. We moeten er goed voor zorgen dat we compact blijven spelen. Betekent dat als we aanvallen dat de verdedigers dan goed moeten aansluiten, zodat er geen grote lege ruimte op het middenveld ontstaat. Andersom moeten we er ook goed om denken dat als de tegenstander in de aanval gaat onze aanvallers niet voorin blijven staan. Zij moeten ervoor zorgen dat ze dan inzakken tot het middenveld en waar mogelijk mee verdedigen. Volgende week is het dorpsfeest en hoeven we niet te voetballen, maar de week daarop goed trainen en dan hopen we dat het de volgende wedstrijd weer goed en nog iets beter gaat.

Hoofdsponsor
Mient Mulder
  • Barkmeijer
  • Boorsma van der Sluis
  • Muta Sport
Wijzigingen en afgelastingen
  • Onder het kopje programma staan de wedstrijden van de maanden november tot 1 januari 2024
  • Spelregels alle categorieën zijn te vinden onder kopje Programma.
Webshop
Webshop Friese Boys