Verslag oud-Friese Boys tegen oud-Groningen zaterdag 22 juni 2019

OUD FRIESE BOYS WINT VAN OUD FC GRONINGEN

KOLLUMERZWAAG – Zaterdagavond vond een bijzonder evenement plaats in Kollumerzwaag. Oud Friese Boys speelde namelijk een wedstrijd tegen oud-FC Groningen. Het elftal van Friese Boys bestond voornamelijk uit spelers die in 2002 kampioen waren geworden en oud FC Groningen kwam met spelers als doelman Johan Tukker, Walter Waalderbos, Ronald Steenge, Anne Mulder en Maarten de Jong naar Kollumerzwaag. Het werd een mooi duel dat door Friese Boys met 7-3 werd gewonnen.

De eerste kans was voor Ronald Nauta van Friese Boys maar de spits schoot de bal over het doel. Enkele minuten later kreeg Nauta opnieuw een kans en nu was het wel raak 1-0. Vrijwel direct was het gelijk toen verdediger Hille Veenstra in eigen doel kopte, 1-1. De doelpunten vielen snel want Friese Boys nam opnieuw een voorsprong toen Meindert Postma van buiten het strafschopgebied raak schoot, 2-1. Jan Kempenaar bracht Ronald Nauta in stelling en dat betekende 3-1. Het vierde doelpunt scoorde Kempenaar zelf na een voorzet van Jelle de Graaf, 4-1. Met deze stand gingen beide ploegen na een half uur aan de thee.

Na de pauze stond Richard Vennema bij FC Groningen in het doel en de doelman kon direct zijn handen warmen aan een keihard schot van Henkie Hamstra. Ronald Nauta scoorde met een prachtige lob, 5-1. Ronald Nauta is het scoren niet verleerd want van afstand schoot hij de bal prachtig over Vennema in het doel, 6-1. Dat werd FC Groningen toch wel wat te gortig en Pieter Post scoorde tegen, 6-2. Bij FC Groningen speelde Hielke de Graaf in de tweede helft als gastspeler mee en De Graaf scoorde even later ook, 6-3. In de laatste seconden scoorde Tjitze van der Land nog en daarmee werd de eindstand op 7-3 bepaald. De wedstrijd stond onder leiding van scheidsrechter Bote Veenstra met als assistenten Gosse Beerda en Oetsen Wiegersma.

Verslag: Bokke Dijkstra

Foto’s: Sake Beerstra

Hoofdsponsor
JUM_fc_slogan kopie
Wijzigingen en afgelastingen
  • Spelregels alle categorieën zijn te vinden onder kopje Programma.
Webshop
Webshop Friese Boys