Verslag Ouwe Syl tegen Friese Boys dd 15-4-2023

Ouwe Syl helpt Friese Boys in het zadel.

De equipe van Pier en Bertus mocht op de 15de april de degens kruisen met Friese Boys uit Kollumerzwaag die onder leiding van Ayelt van Zuiden staan. Vooraf leek het best kansrijk om de puntjes thuis te houden. De Sylsters willen graag afscheid nemen van de nacompetitieplekken die om degradatie-promotie naar de vierde/vijfde klasse zullen gaan en dan moeten er punten gepakt worden. In de uitwedstrijd was er weliswaar verloren maar ook toen waren er wel wat kansjes en dus gingen spelers en staf vol goede moed van start.

 Het begin was veelbelovend. Ouwe Syl pakt het initiatief en baande zich een weg naar de goal van keeper Jelmer Bloem. Wesley breekt door, Matthijs neemt over maar loopt zich vast tegen de muur van verdedigers. Friese Boys weet goed druk te zetten op die plekken waar het moet. Zowel de aanvallers als de middenvelders van Ouwe Syl krijgen weinig ruimte. Op het juiste moment klappen de boys er flink op. Daarbij schuwen ze de stevige middelen niet. Het is de nummer 4 die al in de eerste minuten een kaart pakt. Zo wordt de toon gezet. Stevig verdedigen, kort op de huid van de tegenstander zitten en op de juiste momenten druk zetten, dat is wat Friese Boys vandaag laat zien. Maar we krijgen een paar kansrijke momenten. Een vrije trap van Thomas wordt door Wesley prima voor gezet, Sjoerd krijgt een geweldige kopkans maar de reactie van Jelmer Bloem is uitstekend, hij weet de bal net over de goal te tikken. Stel als die er in was gegaan….maar helaas, dit telt niet. Even daarna krijgt Friese Boys een vrije trap, iets over de middellijn. Nick de Graaf heeft een aardig linkerbeen en hij probeert het eens. Van grote afstand komt de bal op Dennis af, het lijkt een houdbare bal maar tot ongeloof van alle Sylsters valt de bal naast de keeper in de goal, 0-1. Je ziet iets veranderen in de ploeg. Al weer een achterstand! De heren voetballers proberen het tij te keren en zetten aan. Een voorzet wordt net niet ingekopt door Sybren. Daarna wint Wesley een kopduel en gaat Matthijs er van door met de verdediger op zijn hielen. ‘Ga dan liggen’, denken een flink aantal medespelers en fans maar de aanvaller probeert een doelpunt te maken, de verdediger is net slim genoeg om het hem moeilijk te maken en het schot gaat over de goal. Dan is het Berry die de bal hoog inbrengt. De wind komt er onder en de keeper kan er niet bij, Wesley kopt maar ook dit levert net niet het gewenste resultaat op. En dan krijgen de Sylsters een tweede tik op de neus. Een corner lijkt een prooi voor Dennis te worden, Sjoerd roept, er is even geen goede communicatie en pardoes werkt Wesley de bal in eigen doel, 0-2. Wat een tegenvaller. De Sylsters zijn als ‘aangeslagen wild’, mentaal knakt er wat. En het is vooral door eigen toedoen! Vlak daarna is het Pieter van der Zwaag die zich vrij weet te spelen tussen Oebele en Tiemen, gelukkig is dit geen bingo, de bal gaat tegen de paal. Ouwe Syl is flink aangeslagen en gelukkig wordt de rust met 0-2 gehaald, wie weet kunnen we met de wind in de rug nog een potje breken?

Pier wisselt opportunistisch twee man en gaat met vier man voorin spelen. Alles of niets, je moet wat forceren. Kees komt voor Sybren, Auke voor Sjoerd. En er dient gezegd dat Ouwe Syl het zeker probeert maar het geloof in eigen kunnen ontbreekt, er is te weinig overleg van hoe het in te vullen. En ja als je dan ook nog een doelpunt tegen krijgt zakt de moed helemaal in de schoenen. Een scrimmage voor de goal van Dennis, het is chaos troef, er volgt een schot en Tiemen werkt de bal pardoes in eigen goal, 0-3. Het is vandaag vechten tegen de bierkaai, Friese Boys vindt het allemaal prachtig. En weer beginnen de Sylsters aan hun inhaalslag. Lars de Jong komt in het veld voor Matthijs. Er komen schoten van Gerbrand, Auke, Wesley, maar het is het allemaal net niet. Het is teveel ‘toevalsvoetbal’, op hoop van zegen dat de bal goed zal vallen. Oebele krijgt nog een aardige kans maar het zit dan ook niet mee, de bal lijkt door de benen van de keeper te gaan maar Bloem heeft het geluk aan zijn zijde. Krekt net! De Sylsters krijgen echt wel wat druk op de tegenstander, er komen ook wel wat kansjes maar het ‘slagget hjoed net’. En dus gaan de Boys uit Kollumerzwaag met volle kracht op weg naar ‘wie weet’ wel promotie naar de derde klasse. Het kan verkeren: vorig seizoen er net in gebleven door nacompetitievoetbal en nu wellicht op weg naar de derde klasse. Verliezen en winnen zit dichtbij elkaar. De Sylsters gaan deze week uithuilen en de boel opnieuw op scherp zien te krijgen want nije wike volgt Burdaard. Nieuwe ronde, nieuwe kansen, it sil dochs een kear goed falle!

Supporter Jelle.

Bron: Website Ouw Syl

Hoofdsponsor
Mient Mulder
  • Barkmeijer
  • Boorsma van der Sluis
  • Muta Sport
Wijzigingen en afgelastingen
  • Onder het kopje programma staan de wedstrijden van de maanden november tot 1 januari 2024
  • Spelregels alle categorieën zijn te vinden onder kopje Programma.
Webshop
Webshop Friese Boys