Verslag Ternaard/Holwerd/Blija JO17-1 – Friese Boys JO17-1

Goede start Friese Boys JO 17-1 tegen combinatie Ternaard/Holwerd/Blija JO 17-1.

Na de zomerstop mochten wij op deze zonnige ochtend richting Holwerd gaan, om daar tegen de combinatie van Ternaard/Holwerd en Blija JO 17-1 te gaan spelen op sportpark De Morgenzon. Op goal stond vandaag Robert, de verdediging bestond uit Foppe-Durk, Sytse, Javier(aanvoerder), Jesse Jan. Het middenveld bestond uit Sape, Fokke en Wieger. De aanvallers waren Mikai, Tjitze en Jurjen. Op wissel starten Jelte Feenstra, Jarno, Lennart en Jelte Kloosterman. Bart-Gjalt is geblesseerd, maar was wel mee ter ondersteuning van het team. De assistent-scheidsrechter van Friese Boys was Foppe v/d Veen.

Om 9:03 begon de wedstrijd en de combinatie begon sterk en zette meteen de verdediging van Friese Boys JO17-1 onder druk. Deze hielden stand en na deze sterke start beloofde het een mooie wedstrijd te gaan worden van twee ploegen die aan elkaar waren gewaagd. Na een minuut of vijf begonnen de Friese Boys wat meer grip op de wedstrijd te krijgen, ook was het de keeper Robert die de ploeg in de race hield met fantastische reddingen. De eerste fase van de wedstrijd waren de Friese Boys JO17-1 goed doorgekomen, ze raakten gedurende wedstrijd steeds beter op elkaar ingespeeld en dat was goed om te zien. In de 12de minuut was daar wederom een goede redding van Robert en volgde er een snelle uitbraak van de Friese Boys JO 17-1, helaas geen doelpunt. Daarna kwam de combinatie weer met een aanval, de ploegen waren aan elkaar gewaagd. Toch gingen de Friese Boys steeds beter spelen, het team coachte elkaar positief. Beide ploegen gingen ook goed met elkaar om en speelden een sportieve wedstrijd. Zo ging de wedstrijd verder met kansen voor beide teams. Tegen het einde wedstrijd was daar een aanval van Friese Boys waaruit Jurjen wist te scoren. Het doelpunt werd afgekeurd omdat het buitenspel bleek te zijn. Helaas geen voorsprong en na wederom een goede redding van Robert was daar het rustsignaal. Met 0-0 gingen de spelers, trainers en leider om een ranja en een bakje koffie.

De tweede helft begon en beide ploegen gingen voor de winst vandaag. Konden de spelers van Friese Boys JO 17-1 hun niveau ook de tweede helft houden? Aan de inzet lag het niet de hele ploeg ging ervoor en hadden nu al een compliment verdient. Het waren nu de Friese Boys JO 17-1 die vanaf de start vol voor het doelpunt gingen. Na 7 minuten was daar een schot van Fokke wat net over ging. Hierna was de combinatie weer aan de bal, maar de verdediging van Friese Boys wisten niet van wijken en pakten de bal weer om via het goed spelende middenveld de bal weer richting de goal van de combinatie te spelen. Toch kreeg de combinatie meer grip op de wedstrijd en was het heel erg spannend. In de 13de minuut van de tweede helft was er een mooie actie van Mikai die de bal voor de goal te krijgen waar Jarno  wist te scoren 0-1. De voorsprong was er, maar de tweede helft was nog niet voorbij en de combinatie zette nog een tandje bij en zetten de Friese Boys JO 17-1 nog meer onder druk. Deze wisten niet van wijken, ook bood dit weer kansen door de ruimte die nu ontstond. Zo was de spanning voelbaar maar gelukkig liep het naar het einde van de wedstrijd. Met kansen voor beide ploegen en ook nog een bal op de paal voor de combinatie aan het einde van de wedstrijd floot de goed fluitende scheidsrechter de wedstrijd af en namen de Friese Boys de punt mee naar Kollumerzwaag. Een overwinning die door de gehele ploeg van Friese Boys JO 17-1 was verdient. Nu op naar de volgende wedstrijd, volgende zaterdag 9 september tegen Fc Grootegast JO 17-1 op sportpark Saedkampe.

Verslag: Otto Smid

Foto’s: Erik Visser