Verslag WTOC VR2 – FRIESE BOYS VR1 0-3

Na een paar weken mochten we woensdag 7 oktober weer los. De uitwedstrijd tegen WTOC VR2 stond op het programma, waar we een paar weken geleden onze bekerwedstrijd tegen de VR1 nog verloren hadden met 5-2. We hadden te kampen met wat blessures waardoor we de hulp hadden ingeschakeld van Esther (MO15) en Geraldine (VR30+). Gelukkig wilden deze dames ons even uit de brand helpen, heel erg bedankt. Alsnog hadden we maar 1 wissel. Hier maakten we ons echter niet te veel zorgen over en vol vertrouwen vertrokken we.

Na de aftrap moesten we eerst even zoeken, want sommigen speelden toch op een andere positie dan anders vanwege maar 12 speelsters. Al snel werd Friese Boys de bovenliggende partij, maar talloze schoten werden gestopt door de goede keepster van WTOC en enkelen verdwenen naast of over het doel. WTOC had vrijwel geen dreigende kansen, op een vrije trap net buiten de 16 na, die over werd geschoten.

In de rust kregen we dan ook een peptalk, want hier hoefden we echt niet met lege handen weg te komen. Het getik ging lekker, maar er moest nog wel (in ieder geval 1) goaltje vallen. Voor de tweede helft hadden we dus een belangrijke taak.

Na de ranja waren we eerst wat verstrooid aan het voetballen. Van het getik in de eerste helft was even geen sprake. Gelukkig stond onze verdediging als een blok waardoor WTOC niet tot grote kansen kwam. Na een uittrap van WTOC die door Joline werd opgevangen en binnen getikt, viel er eindelijk de 0-1. We wisten echter dat we nog niet hadden gewonnen en dat er nog wel wat meer bij mocht. Kort daarna schoot Nynke na een steekbal van Joline de 0-2 prachtig binnen. Nu hadden we iets meer zekerheid en werden we ook wat gedurfder. Ook in de tweede helft werden wederom de meeste schoten gestopt door de goede keepster. Na een overtreding van WTOC kregen we een vrije trap net buiten de 16. Doutsen schoot deze hard op de keepster, die hem niet klem had, waardoor Nynke hem nog net binnen kon tikken. Hiermee was ook de eindstand bereikt.

Kortom, het was een mooie voetbalavond. Ondanks maar 1 wissel deden we qua conditie niet onder voor het doorwisselende WTOC. Iedereen stond goed op haar plekje. We zijn benieuwd wat de competitie ons verder brengt!

Hoofdsponsor
Mient Mulder
  • Barkmeijer
  • Boorsma van der Sluis
  • Muta Sport
Wijzigingen en afgelastingen
  • Onder het kopje programma staan de wedstrijden van de maanden november tot 1 januari 2024
  • Spelregels alle categorie├źn zijn te vinden onder kopje Programma.
Webshop
Webshop Friese Boys