Verslagen Friese Boys JO15

Winst en verlies voor de Friese Boys JO 15-1.

Op deze woensdagavond 12 april was FC Harlingen JO 15-1 uitgenodigd om op sportpark de Seadkampe tegen de Friese Boys JO 15-1 te gaan spelen. De keeper vandaag op goal was Bart-Gjalt. De verdediging bestond uit Jesse Jan, Sydse, Javier(aanvoerder) en Jelte Dijkstra. Het middenveld bestond uit Fokke, Tjitze en Jelte Kloosterman. De aanvallers die starten waren Foppe Durk, Jacob en Jitse. Op de bank starten Lennart, Jelte Feenstra en Sape. Scheidsrechter vandaag was Peter Kempenaar en grensrechter voor de Friese Boys was Bram de Vries.

Om 19:00 begon de wedstrijd tegen een tegenstander waar de Friese Boys nog niet eerder tegen hadden gespeeld. Vanaf het begin zetten de Friese Boys druk op de tegenstander, het was Friese Boys in het begin van de wedstrijd die de bovenliggende partij was, dit resulteerde in de 3de minuut al in een doelpunt voor de Friese Boys van Tjitze 1-0. Kort daarna volgde er een vrije trap voor de Friese Boys die net naast ging. In de 7de minuut was daar fc Harlingen voor de eerste keer, maar ook dit schot ging naast de goal. In de 10de minuut was er een mooie aanval van Friese Boys waarbij goed werd overgespeeld. Helaas werd deze mooie aanval net naast de goal geschoten. Langzamer hand was het fc Harlingen die op deze manier in de wedstrijd kwam en na een paar goede reddingen van Bart-Gjalt, was het in de 25ste minuut dan toch raak voor fc Harlingen 1-1. Na nog een paar goede kansen voor beide partijen, hobbelde de wedstrijd naar het einde van de eerste helft.

Na een bekertje ranja en een bakje koffie was het tijd voor de tweede helft. Vol goede moed begonnen beide partijen hieraan. De Friese Boys zetten druk en het was de 42ste minuut toen Fokke een grote kans kreeg, maar de keeper van fc Harlingen keerde de bal. Zo kwamen er ook weer kansen voor fc Harlingen maar Bart-Gjalt sleepte zijn ploeg erdoor heen. Tot de 46ste minuut toen Fokke met een afstandsschot van +/- 25 meter een wereldgoal wist te scoren 2-1. Maar fc Harlingen gaf niet op en wist 4 minuten later een 100% doelpunt te missen. Drie minuten later was het Ebbing die overschoot. In de allerlaatste minuut was het Jelte Feenstra die de bal van de verdediging af wist te pakken en de bal voorzette, Jacob wist hieruit te scoren en de eindstand te bepalen op 3-1. Een overwinning die de Friese Boys nodig hadden en voor zelfvertrouwen zorgt voor de volgende wedstrijden.

De volgende wedstrijd was een wedstrijd tegen een ploeg uit de onderste regionen. Dat wilde nog niks zeggen want er werd telkens nipt verloren door v.v. Suameer JO 15-1. Vandaag waren zij welkom op sportpark de Seadkampe om daar om op dinsdagavond 18 april om 19:00 te gaan spelen tegen de Friese Boys JO 15-1. Vandaag Bart-Gjalt weer op goal. De verdediging bestond uit Jesse Jan, Javier(aanvoerder), Sydse en Jelte Dijkstra. Het middenveld bestond uit Jelte Kloosterman, Tjtze en Sytse. De aanvallers waren Foppe Durk, Jelte Feenstra en Jitse. Op de bank starten Lennart, Jarno en Jacob. Scheidsrechter was Peter Kempenaar en grensrechter voor de Friese Boys was Bram de Vries.

De eerste helft begon en het was meteen duidelijk dat v.v. Suameer er vol voor zouden gaan vandaag. In het begin van de wedstrijd hadden de Friese Boys het erg zwaar maar hielden stand door strijdlust te tonen, ook Bart-Gjalt hield de ploeg in de race door goede reddingen te verrichten vandaag. Na 10 minuten kregen de Friese Boys meer vat op de wedstrijd en werd het wat gelijkwaardiger. Dit resulteerde in de eerste kans voor Foppe Durk, maar helaas net naast. Vier minuten later was het Friese Boys die door het oog naald gingen met een bal op de paal. Zo ging de wedstrijd heen en weer en was het een leuke wedstrijd om naar te kijken en was de winnaar zeker nog niet bekend. In de 19de minuut was er een schot met een goede redding van Bart-Gjalt. Nog steeds was het 0-0 en de Friese Boys lukte het om wat meer een vuist te maken tegen een goede tegenstander. De teleurstelling was dan ook groot toen v.v. Suameer wist te scoren uit ongelukkige bal in de 28ste minuut 0-1. Maar de wedstrijd was nog lang en er komen nog genoeg kansen om te scoren. Eén minuut later was daar de eerste grote kans al voor Tjitze maar de keeper van Suameer wist te redden. En ook een schot van Foppe Durk werd gekeerd. Zo kwam het einde van de eerste helft al aardig in zicht.

De tweede helft was begonnen en het was duidelijk dat de Friese Boys wilden scoren. v.v. Suameer kwam er zo nu en dan wel uit maar het was toch duidelijk de Friese Boys die de bovenliggende partij was. Met grote kansen voor diverse spelers wilde de bal er vandaag gewoon niet in en anders was het de keeper van v.v. Suameer die ervoor lag. Tegen het einde van de wedstrijd ging zelf Bart-Gjalt mee in de aanval maar dit mocht niet baten. Ondanks dat alles op alles werd gezet eindigde de wedstrijd vandaag in 0-1 en gingen de punten mee naar Suameer. Naast een leuke wedstrijd voor het publiek was het erg jammer voor de Friese Boys die er alles aan hebben gedaan. Ook waren er veel leermomenten voor de spelers. Met dat in het achterhoofd op naar de volgende wedstrijd.

Verslag: Otto Smid

Foto’s: Erik Visser