Verslagen Friese Boys JO19

Zaterdag 9 april 2022

Roden JO19 – Friese Boys JO19      10-2     (3-1)

Friese Boys wacht nog steeds op de 1e winst na de winterstop. De tegenstander was voor de winterstop onverslaanbaar in een andere competitie en zou een lastige kluif gaan worden. Roden startte goed en een misverstand in de verdediging leverde een 1-0 voorsprong op. In de loop van de 1e helft werd de score uitgebreid 2-0. Nick de Graaf zorgde vanaf rechts met een individuele actie en met een schuiver in de lange hoek voor de aansluiting 2-1. Roden wist toch nog voor rust te scoren en met 3-1 de rust in te gaan. In de 2e helft zijn er wat omzettingen in het Friese Boys team en dat leverde kansen op helaas geen aansluiting. Op randje buitenspel scoorde Roden de 4-1. Daarna werd er regelmatig gescoord en zelfs de dubbele cijfers bereikt door Roden. Sieds Bijker schoot van afstand raak en de eindstand was 10-2.

Zaterdag 30 april 2022

ONB JO19     –          Friese Boys JO19       7-1       (1-0)

Na 2 dikke nederlagen tegen Harkemase Boys en Roden moest Friese Boys op visite bij koploper ONB uit Drachten. De voorbereiding was niet optimaal een aantal spelers hadden ONT ingetikt in de tom tom in plaats van ONB, die waren aan de late kant. Ilian viel in de warming up uit met een blessure. Toen er ook nog eens geen scheidsrechter aanwezig was en een man uit de kantine kwam in trui en spijkerbroek kon er 10 mnuten later worden begonnen. De opstelling was achterhoede met Roan, Luut, Lucas, Pieter en keeper Danny middenveld Jesse, Jan Peter, Marwan voorhoede Nick, Sieds en Rowan. ONB liet in de beginfase zien goed te kunnen voetballen en Friese Boys moest achteruit, gelukkig werden de kansen niet in goals omgezet. Ook Friese Boys kreeg kansen, helaas konden Jan Peter, Rowan, Nick, Jesse en Sieds de score niet openen. Toch kwam ONB op voorsprong, uit een corner werd een kopbal via de grond gekopt, Lucas stond bij de paal en dacht dat de bal naast zou gaan op het kunstgras, tot zijn schrik viel deze via de binnenkant van de paal binnen 1-0. Dit was ook tevens de ruststand. In de 2e helft was er een scheidsrechter aanwezig. ONB kwam na 5 minuten op 2-0 na een misverstand in de verdediging. Nick kreeg de kans op de aansluiting na combinaties met Rowan en Sieds, helaas ging zijn inzet vanaf links rakelings naast de paal. De invallers Aldert en Oane konden het tij niet keren. Het geluk van de koploper was in klutssituaties aan hun kant en binnen 15 minuten stond de score op 5-0.  Friese Boys probeerde nog wel de eretreffer te maken, maar ONB heerste in het veld en scoorde in de slotfase zelfs nog 2x. In de slotfase belande een vrije trap van Lucas bij Jesse, die alleen voor de keeper koel bleef en de eer redde. De eindstand werd daarmee bepaald op 7-1.