Verslagen zaterdag 13 februari 2015

Dokkum 2 – Friese Boys 2         4-0

Onze jongens trokken op oorlogssterkte en met een flinke dosis zelfvertrouwen naar de koploper in onze competitie. Ik had in de wandelgangen gehoord dat ze dit klusje zouden klaren met een verschil van 3 doelpunten.

Dat Dokkum daar niet aan wilde meewerken hadden onze jongens zeker niet op gerekend. In het begin van de wedstrijd hadden wij ook het beste van het spel en hadden we met een paar prima kansen ook zomaar de wedstrijd naar ons toe kunnen trekken maar een kans is nog geen goal. Langzamerhand nam Dokkum het heft in handen ook mede dankzij de hulp van de plaatselijke scheids ,die elke keer weer een overtreding van onze kant zag op een wel heel mooie positie voor hun. Niet dat dit, begrijp me niet verkeerd ertoe heeft geleid dat we deze confrontatie hebben verloren ,MAAR…. Mede door een aantal keren van onze kant niet resoluut optreden in de achterhoede, kreeg Dokkum de kans op de voorsprong en dat gebeurde ook met een voortreffelijke lob over onze keeper. Zo hadden wij een voorsprong verdiend maar zij pakten e’m. Net voor de rust werd er wederom slordig balverlies geleden op het middenveld, wat resulteerde in een doorbraak van Dokkum en wederom prima afgerond. Misschien staat Dokkum daarom wel bovenaan in de competitie, ze hebben niet veel kansen nodig.

Na de rust kwamen we vol vertrouwen de box uit maar we konden wederom maar 5 min domineren. We kwamen tekort tegen een conditioneel sterker Dokkum. Misschien moeten we met ze’n allen toch wat meer trouw de trainingen bezoeken, in een periode als er geen wedstrijden zijn, om zodoende onze conditie op een prima peil te krijgen en te houden. Dokkum kreeg ondertussen weer eens een discutabele vrije trap net buiten de zestien, die overigens wederom voortreffelijk werd binnengeschoten 3-0 Dat ook de 4-0 nog viel doet er niet meer toe. We staan weer met de beide benen op de grond en ik ben er van overtuigd dat we volgende  week gewoon weer punten pakken. Zij nog vermeld dat Pieter Hoogsteen voor het eerst ons elftal aanvulde en dat meer dan voortreffelijk deed, zeker een versterking.

Freddy Nauta

Friese Boys 4 – Wardy 3   2-4

De eerste wedstrijd na de winterstop heeft voor het vierde elftal niet het gewenste resultaat opgeleverd. Wardy won met 2-4 en verdiende deze overwinning.

De eerste twintig minuten van de wedstrijd was Friese Boys veel beter en stond met 2-0 voor. Het had ook wel 4-0 kunnen staan als de mooie kansen waren benut. Na 1 minuut en vijf seconden spelen stond het vierde elftal met 1-0 voor door een doelpunt van Sally Atema. Een kwartier later maakte Remy Kootstra 2-0. Nadat Wardy op 2-1 was gekomen ging het steeds slechter met Friese Boys. Het mee verdedigen werd helemaal vergeten. Toch was de ruststand 2-1 in het voordeel van het vierde elftal.

Na rust was Wardy veel beter dan Friese Boys en won dan ook verdiend met 2-4. Scheidsrechter Oetzen Wiegersma was de beste man van het veld.