Verslagen zaterdag 20 augustus 2016

Zaterdag 20 augustus 2016

Friese Boys C1 – V.V.T. C1                    2-3      (1-3)

Na 4 trainingen was de 1e oefenwedstrijd een feit. Er waren nog enkele spelers afwezig Pieter Pel en Jelmer Boorsma wegens vakantie, Eelze Bosma wegens een blessure. Luutzen Postma werd toegevoegd aan de selectie als keeper en er waren 13 spelers aanwezig. Om 10.30 uur werd er afgetrapt onder warme omstandigheden onder leiding van Jan Theo Raap. Friese Boys had een overwicht, maar VVT was op de counter gevaarlijk. Vooral de passing was nog slordig van beide teams. VVT kwam op voorsprong toen Luut werd verrast door een verre pass, keeper Luutzen was kansloos 0-1. Friese Boys kwam op gelijke hoogte toen Marten werd getoucheerd en een strafschop het gevolg was. Ljibbe Sicco belastte zich daarmee en schoot raak 1-1. Voor rust lieten Luut en Ljibbe Sicco nogmaals verrassen door counters 1-3. In de 2e helft probeerde Friese Boys de aansluitingstreffer te maken, helaas misten Klaas, Nick en Albert Jan alleen voor de keeper. Marten werd onderuit getikt in het strafschopgebied, helaas geen strafschop. Uiteindelijk zorgde Oane in de slotfase met een individuele actie voor 2-3. VVT kreeg kansen en schoot nog op de lat. Een onnodige nederlaag, maar een nuttige oefenwedstrijd. Donderdag 25 augustus volgt de volgende oefenwedstrijd thuis tegen SC Veenwouden om 19.00 uur.